Det er blevet kaldt det vigtigste præsidentvalg i FC Barcelonas historie, og søndag er der så endelig faldet en afgørelse.

Joan Laporta er ny præsident i FC Barcelona.

Omkring klokken 22.30 søndag aften – da 75 procent af stemmerne var blevet optalt – ønskede Laportas konkurrenter i valgkampen, Antoni Freixa og Victor Font, ham således tillykke med sejren. På daværende tidspunkt havde Laporta modtaget 57,6 procent af stemmerne.

Font og Freixa havde fået henholdsvis 31,17 og 10,05 procent. Det fremgår af FC Barcelonas hjemmeside.

Joan Laporta skåler, efter han søndag vandt præsidentvalget i den spanske storklub FC Barcelona.
Joan Laporta skåler, efter han søndag vandt præsidentvalget i den spanske storklub FC Barcelona. Foto: LLUIS GENE
Vis mere

50,5 procent – eller 55.676 – af klubbens medlemmer stemte.

»Jeg vil gerne lykønske Laporta med denne sejr, der ikke lægger op til diskussion. Vi må nu støtte vores præsident. Så højt et vælgerfremmøde legitimerer hans sejr,« siger Antoni Freixa på hjemmesiden.

Dermed er fremtiden faldet på plads i den uroplagede catalanske storklub, hvor den 58-årige spanier de kommende fem år skal forsøge at vende skuden. Der er nemlig problemer nok at tage fat på.

Dette års valgkamp i Barcelona har nemlig modsat tidligere ikke båret præg af løfter om at hente diverse store stjerner til klubben, men i stedet uroen på de indre linjer og klubbens ringe økonomiske forfatning.

Foto: Alejandro Garcia
Vis mere

Klubben kæmper blandt andet med en enorm gæld på næsten ni milliarder kroner, ligesom klubbens altoverskyggende stjerne, Lionel Messi, kan være på vej væk fra klubben.

Laporta gik blandt andet til valg med den klare prioritering at beholde den argentinske troldmand, og det bliver dermed interessant at se, om han kan overholde netop det 'valgløfte'.

Joan Laporta var favorit til at snuppe det job, som han også besad fra 2003 til 2010.

Barcelonas tidligere præsident, Josep Maria Bartomeu, gik af før tid i oktober, men havde på forhånd meldt ud, at han ikke ville genopstille.

Siden har Carles Tusquets været midlertidig præsident.

Under Laportas første præsidentperiode vandt Barcelona blandt andet det spanske mesterskab fire gange, Champions League to gange og den spanske pokalturnering en enkelt gang.