Økonomisk kaos, anholdelser og mudderkastning.

Præsidentvalgkampen i FC Barcelona har haft alle de saftige krydderier, ethvert afgørende valg skal have, hvis det skal blive så dramatisk som muligt.

I dag bliver fremtiden i den uroplagede og økonomisk sejlende catalanske storklub så endelig afgjort, når en ny præsident for de kommende fem år skal findes ved en kæmpe afstemning blandt klubbens 150.000 medlemmer.

En af dem er klubbens altoverskyggende superstjerne, symbolet på FC Barcelonas storhed, Lionel Messi, som har gjort sit for, at den kommende præsidenten kan findes. Han har i dag afgivet sin stemme, hvilket er første gang, han gør det, i sine snart 18 år i klubben. Se video herunder.

Præsidentvalget betegnes som et af de vigtigste i nyere tid i FC Barcelona efter måneder med kaos og krise - sportsligt og økonomisk - i storklubben, som skylder næsten ni milliarder kroner.

Valgugen blev braget i gang med en politirazzia, hvor ekspræsident Josep Maria Bartomeu, der gik af i oktober, blev anholdt i en sag om muligt misbrug af et pr-bureau, som systematisk har tilsvinet Lionel Messi og andre spillere i pressen.

Det kan være forklaringen på, at Messi, hvis fremtid i klubben til sommer uvis, for første gang blander sig i valget. Også flere af Messis holdkammerater har stemt ved valgstedet på klubbens hjemmebane., Camp Nou.

Tre kandidater er tilbage i kampen om præsidentembedet, og favoritten er Joan Laporta, der var præsident fra 2003 til 2010. Han er oppe imod forretningsmanden Victor Font og Toni Freixa, der sad med i Laportas bestyrelse.