Lyt til artiklen

Så er der nyt i sagen om den hollandske fup-fodboldspiller Bernio Verhagen, der har siddet varetægtsfængslet siden 27. november.

»Der er sket fristforlængelse. Men den er appelleret til Landsretten. I den forbindelse har vi i dag (torsdag, red.) anmodet om at få ham løsladt,« siger Bernio Verhagens advokat Lars Thousig til B.T. og tilføjer:

»Årsagen til dette skyldes, at vi mener, at der ikke er det fornødne mistankegrundlag.«

Men det er ikke den eneste grund til, at Lars Thousig nu reagerer på sin klients vegne. Således mener han, at varetægtsfængslingen - i forhold til det han står anklaget for - har varet i al for lang tid.

Den varetægtsfængslede og voldssigtede fodboldspiller Bernio Verhagen stak i december af fra politiet efter han i Retten i Viborg havde fået sin varetægtsfængsling forlænget.
Den varetægtsfængslede og voldssigtede fodboldspiller Bernio Verhagen stak i december af fra politiet efter han i Retten i Viborg havde fået sin varetægtsfængsling forlænget. Foto: Unknown
Vis mere

Imidlertid er der stor risiko for, at der kommer til at gå et stykke tid, før Landsretten tager stilling til anmodningen om løsladelse.

»Nu er der jo vinterferie, og ugen efter kan de ikke. Så jeg tror først, at de kommer til at forholde sig til min anmodning 6. marts, hvilket er to dage efter varetægtsfængslingen skal op til revision i Retten i Viborg,« siger Lars Thousig, der ikke lægger skjul på, at han er utilfreds med situationen.

»Selvfølgelig er jeg det. Ellers var der ikke blevet klaget. Nu må vi se, hvad det ender med. Men vi går helt klart efter, at han ved retssagen (28.-30. april, red.) bliver frifundet,« siger Lars Thousig.

Bernio Verhagen blev efter et grundlovsforhør i Retten i Viborg varetægtsfængslet i november, fordi han er anklaget for vold og trusler mod en tidligere kæreste.

Sådan præsenterede 1. divisionsklubben Viborg FF 5. november 2020 nyindkøbte Bernio Verhagen.
Sådan præsenterede 1. divisionsklubben Viborg FF 5. november 2020 nyindkøbte Bernio Verhagen.
Vis mere

Desuden er han sigtet for at have flygtet fra politiet.

Bernio Verhagen stak af den 16. december, da han havde været for retten i Viborg.

Bernio Verhagen tog flugten fra politiet omkring klokken 13.45, da han af to betjente skulle overdrages til arresten i Holstebro.

Politiet jagtede ham efterfølgende, og fodboldspilleren var også meget aktiv på de sociale medier.

Bernio Verhagens udtalelse på Instagram.
Bernio Verhagens udtalelse på Instagram.
Vis mere

»I dag forlod jeg fængslet, og lige nu er jeg på vej til Sverige for at besøge en god ven,« skrev han blandt andet.

Det viste sig dog ikke at holde stik, og Bernio Verhagen blev efterfølgende fundet i et kælderrum i en etageejendom i Holstebro.

Selv skrev Bernio Verhagen dette om episoden i kiosken:

»Den aften havde vi et skænderi i en kiosk i Viborg. Efter det eskalerede situationen. Medierne viser kun den del, hvor jeg er 'voldelig'. Jeg slog hende aldrig,« skrev han og tilføjede:

»Jeg forsøgte bare at få fat på min telefon. Jeg fortryder det så meget, fordi jeg elsker den pige inderligt. Jeg gjorde alt for hende. Der er så mange videoer, der viser, at hun gør ting ved mig. Men jeg ville aldrig offentliggøre dem,« skrev Bernio Verhagen.

Han var i november på kontrakt i fodboldklubben Viborg FF, der i en pressemeddelelse beskrev ham som en »lynhurtig og aggressiv spiller«.

Aftalen blev tre uger senere ophævet, da det gik op klubledelsen, at hans fodboldmæssige evner var stærkt begrænsede.

»Vi har ingen kommentarer til sagen. Den er fortid og vi kigger på andre ting. Sagen er overdraget til politiet, og det er dem, der varetager den,« siger Viborg FF's direktør Morten Jensen.