Jakob Jensen satte sig for første gang i direktørstolen i Dansk Boldspil-Union (DBU) sidste mandag.

Dagen efter blev sommerens EM udskudt. Farvel – i hvert fald i et års tid – til historiske slutrundekampe og rød-hvid folkefest i København.

Et døgn senere lukkede statsminister Mette Frederiksen Danmark ned, og det betyder, at al fodbold på dansk grund lige nu er udskudt på ubestemt tid.

I samme uge blev 30 medarbejdere fyret på grund af udskydelsen af EM, og for få dage siden sendte Jakob Jensen så 70 DBU-ansatte mand hjem for at undgå massefyringer som en konsekvens af coronavirussen.

Så at kalde hans første tid i jobbet for 'tumultarisk' vil vist være en mild underdrivelse.

Men den nye direktør er helt bevidst om, at turbulensen bliver en fast følgesvend i hans første periode. For corona-krisen kommer til at lave tydelige økonomiske ridser i DBU-lakken, indrømmer Jakob Jensen.

»Det her kommer ikke til at vælte DBU. DBU er en solid og robust organisation, som også har en bedre økonomi, end man har haft tidligere. Men det er klart, at når det er sagt, så står vi i en situation lige nu, hvor vi mister mange indtægter,« siger Jakob Jensen og fortsætter:

»Vi skulle have spillet landskampe, have afholdt kurser, som vi ville tjene penge på, og afholdt en række kommercielle aktiviteter. Det kommer vi ikke til nu.«

Hvor mange penge kommer I til at tabe på det her?

»Det kan jeg ikke helt sige. Vi ved jo ikke engang, hvornår vi kommer i gang igen. Al fodbold i Danmark er aflyst, og det er klart, det er mange penge, som vi går glip af, og som vi havde kalkuleret med at få. Jeg kan ikke sige dig præcist, hvor meget det er, men det er et betydeligt beløb, vi mister, som verden ser ud lige nu.«

Så hvis jeg nu gætter på, at det bliver et stort tocifret millionbeløb?

»Det afhænger helt af, hvor lang tid det tager. Det tør jeg simpelthen ikke sige noget om.«

Jakob Jensen, ny direktør i DBU, indrømmer, at corona-krisen også kommer til at ramme fodboldunionen hårdt.
Jakob Jensen, ny direktør i DBU, indrømmer, at corona-krisen også kommer til at ramme fodboldunionen hårdt. Foto: Ida Guldbaek Arentsen
Vis mere

Får jeres tab konsekvenser for landsholdene – i forhold til for eksempel det setup, I kan tilbyde spillerne?

»Det håber jeg bestemt ikke. Vi kommer fra et sted, hvor vi har en god økonomi, og vi stræber helt klart efter, at det her ikke skal sætte sig i det sportslige setup, der er omkring vores landshold. Hvordan vi så kommer derhen, det afhænger af alle de ubekendte, vi har lige nu – hvor den største jo er, hvor længe den her epidemi varer, og hvordan den sætter sig i det danske og europæiske samfund.«

I har meldt ud, at I har fyret 30 og sendt 70 hjem. Kommer I til at fyre flere?

»Vores mål er helt klart ikke at afskedige yderligere. De 30 måtte vi desværre afskedige i sidste uge i vores EURO 2020-sekretariat, da det blev gjort klart, at EM er udskudt til næste år. Derfor er der ikke brug for den samme bemanding nu. Og de 70 er sendt hjem på lønkompensationsordningen for netop at undgå at fyre nogen. Det gør vi for at sikre, at vi kommer stærkest muligt tilbage på den anden side af krisen, for her bliver fodbolden vigtig for at samle og skabe fællesskab og optimisme både på og uden for banen.«

I har to landstrænere på kontrakt i form af Åge Hareide og Kasper Hjulmand – og Hareide har stået i spidsen for landsholdet for sidste gang. Er de to blandt dem, der er sendt hjem?

»Vi har sendt landstrænere hjem. Vi har ikke sat navne på, hvem de landstrænere er. Og det er ud fra en betragtning om, at det er et personaleanliggende for os. Og de pågældende medarbejdere fik først besked i går, så det vil jeg helst ikke begive mig ud i.«

Man har set i Norge, at landstrænerne går 20 procent ned i løn som en direkte konsekvens af corona-krisen. Kan det blive aktuelt i DBU?

»Det er ikke noget, vi arbejder på, nej,« siger Jakob Jensen.