'Hej alle sammen. Lige nu går vi gennem en periode, som vi ikke har prøvet før'.

Sådan indleder den danske landshold- og FC Barcelona-spiller Martin Braithwaite en video på de sociale medier.

Videoen er blandt andet blevet delt på fodboldlandsholdenes Instagram - både på herrernes og kvinders - og vedrører den aktuelle coronavirus.

Foruden Braithwaite sender fodboldstjernerne Pierre-Emile Højbjerg, Pernille Harder, Jens Stryger Larsen, Sanne Troelsgaard, Joachim Andersen og Stine Larsen en fælles opfordring til danskerne om at se på coronavirusset med alvor.

'Jeg håber, vi alle sammen har forstået alvoren', siger Pierre-Emile Højbjerg, hvorefter Pernille Harder supplerer:

'Vi må stole på, at det, de kloge siger, det er det rigtige. Det er vigtigt, vi passer på os selv,' lyder det fra Pernille Harder.

Derudover kommer de resterende fodboldspillere med opfordringer, som ligeledes er blevet anbefalet af myndighederne: Bliv hjemme, hold afstand og sprit af.

Samlet set er videoerne blevet set omkring 15.000 gange af Instagram-brugere.

Fodboldspillere rundt om i Europa - på både herre- og damesiden - spiller i øjeblikket ingen kampe grundet udbruddet af coronavirus.

I Danmark er Superligaen eksempelvis suspenderet på ubestemt tid.

Tirsdag blev det også endeligt bekræftet, at herrernes EM-slutrunde til sommer, der skulle være afviklet i 12 forskellige lande, udskydes til 2021. I denne periode skulle kvinde-EM være afviklet, hvorfor også kvindernes slutrunde er blevet udskudt.

De endelige datoer for kvinde-EM er endnu ikke fastlagt.