'Kvindefodbold, hvad er det? Det er ikke fodbold, og det er ikke kvinder.'

De nedsættende ord stod der på en T-shirt i den norske fodboldklub Brann, da klubbens midterforsvar Vegard Forren deltog i programmet 'God morgen, Norge' via en videoforbindelse.

Vegard Forren deltog i programmet for at snakke om et tidligere spilmisbrug, men det var en gul T-shirt med de kvindediskriminerende ord, der endte med at tage al opmærksomheden, skriver TV 2 Norge.

En Facebook-bruger gjorde klubben opmærksom på T-shirten i baggrunden, hvorefter det væltede ind med negative kommentarer på klubbens Facebook-side i et opslag, der nu er blevet slettet.

'Kvindefodbold, hvad er det? Det er ikke fodbold, og det er ikke kvinder,' står der på den gule T-shirt.
'Kvindefodbold, hvad er det? Det er ikke fodbold, og det er ikke kvinder,' står der på den gule T-shirt.
Vis mere

Videoforbindelsen kom fra Branns målmandstræner Dan Riisnes kontor i klubben, og nu raser aktører i kvindefodbolden over, at han kunne finde på at have en sådan nedværdigende ting hængende på væggen.

»Jeg synes, det er helt håbløst. Det er to meget negative ting. Én ting er, at det ikke er fodbold, men heller ikke damer … Hvad skal det betyde? Hvorfor er denne trøje ikke taget ned, og hvordan kom den op?« siger pressechefen i IL Sandviken, Mette Hammersland, til det norske medie.

Sandviken spiller i den bedste række for kvinder, Toppserien, og indgår endda i et samarbejde med netop Brann.

»Det har været et tema, at Brann vil have et kvindehold, og både samarbejdspartnere og medierne har presset på for, at det skal snart skal komme. Nu skal de have ryddet op i klubben, for det har noget at gøre med holdningen til tingene,« siger Mette Hammersland.

Vegard Forren kom i et noget uheldigt fokus, da han var med i et program på TV 2 Norge for at snakke om sit tidligere gamblingproblem.
Vegard Forren kom i et noget uheldigt fokus, da han var med i et program på TV 2 Norge for at snakke om sit tidligere gamblingproblem. Foto: ANDREAS SOLARO
Vis mere

Den daglige leder i Brann, Vibeke Johannesen, har efter de mange negative reaktioner fået T-shirten taget ned, og klubben tager afstand fra det, der står på den.

Hun forsikrer, at T-shirten ikke har noget at gøre med klubben, og hun ved ikke, hvorfor den endte på målmandstrænerens væg.

»Det kan jeg ikke svare på. Det var en gave, vi modtog for omkring 15 år siden, men ingen ved præcis, hvor den kommer fra. Den skulle aldrig have hængt der alligevel. Det er en meget dårlig vittighed fra nogle til nogle andre.«

Vibeke Johannesen tilføjer, at sagen ikke får nogen konsekvenser for den person, der har hængt den på væggen. Hun understreger, at det er en gammel T-shirt, der har hængt der længe, og ikke noget, som klubben står for.