En hård tid med misbrug af alkohol og stoffer.

Det er, hvad Nicki Bille har været igennem. Det blev der fortalt i Københavns Byret, hvor fodboldspilleren var tiltalt for forskellige forhold.

»Det er en hård kamp. Det er det værste. Jeg ville aldrig anbefale nogen at gøre det,« sagde Nicki Bille, efter han fik sin dom.

Her forklarede han, hvordan misbruget ændrede hans person.

»Jeg var det mest glade og udadvendte menneske. Jeg har den mentalitet, at jeg nok skal klare alt. Jeg er glad for alt, der sker i livet. Jeg er også glad for de hårde perioder, jeg har været igennem. Det gør mig til et endnu bedre menneske,« sagde Nicki Bille.

Han understregede flere gange, at han ikke bryder sig om det menneske, han har været det sidste års tid.

Et år, der har budt på en fængselsstraf i Monaco, trusler med en luftpistol, som betød, at kontrakten med Lyngby Boldklub blev revet over, vold mod en dørmand og så et stort skænderi med en sygeplejerske. Et skænderi, der endte med, at et af tiltalepunkterne fredag lød, at han havde truet hende på livet.

Men det var også den indlæggelse, der gjorde, at han ifølge eget udsagn ændrede kurs. Mellem jul og nytår blev Nicki Bille skudt i højre underarm med et haglgevær.

Nicki Bille har været i retten torsdag og fredag.
Nicki Bille har været i retten torsdag og fredag. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

»Det var det her, der satte en stopper for det hele. Jeg var ved at dø, men det reddede også mit liv. Så blev jeg indlagt på hospitalet i to måneder, og så lå jeg der i to måneder uden at have drukket eller noget. Lige pludselig mærkede jeg mig selv igen. Det var en rar følelse, og så har jeg lyst til at være sådan,« sagde Nicki Bille.

Han ærgrer sig over, at det nu er endt med, han fredag fik en dom. Ifølge ham selv som følge af, han de sidste mange måneder har været en person, han ikke har kunnet genkende.

»Det er ærgerligt. Alt det, der er sket, er sket i en periode, hvor jeg var et menneske, jeg ikke kan lide at være. Jeg hader det menneske, jeg har været det sidste års tid. Det er ikke mange, jeg hader, men jeg kan ikke lide at være det menneske. Jeg kæmper alt, hvad jeg kan,« sagde Nicki Bille efter retssagen.

Han blev fredag eftermiddag idømt fire måneders ubetinget fængsel, men sammen med sin advokat valgte han at anke flere af forholdene.

Nicki Bille ønsker frifindelse i anklagen om, at han har truet sygeplejersken, og så vil Nicki Bille heller ikke betale erstatning til dørmanden, som han slog i hovedet.

»Jeg synes ikke, det er fair at blive sur og komme op at skændes, når jeg ligger med en arm, der er revet fuldstændig over. Det er ikke fair, jeg skal dømmes for det. Det med dørmanden er heller ikke fair, at han skal have en erstatning for tabt arbejdsfortjeneste, når han har arbejdet ved siden af. Det er at tage røven på os alle sammen. Det har han ikke fortalt noget om,« sagde Nicki Bille efter dommen.

Fodboldspilleren ønskede desuden ikke at oplyse, hvorvidt han vil ansøge om at afsone med fodlænke. Derudover ønskede han heller ikke at udtale sig mere om skudepisoden, da sagen endnu ikke har været for retten.

Du kan læse, hvordan fredagen forløb i Københavns Byret, her.