Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Der kom ingen indrømmelser fra Nadia Nadim. Absolut ingen!

Den danske fodboldstjerne Nadia Nadim stillede sig mandag for første gang op og tog imod kritiske spørgsmål om sit kontroversielle ambassadørskab for VM-slutrunden i Qatar.

Og det var en særdeles kamplysten og trodsig Nadim, der efter seks måneders tavshed, mødte op foran den presse, der har kritiseret hendes valg om at støtte VM-værterne, der blandt andet har tusindvis af migrantarbejderes liv på samvittigheden.

Et af de centrale spørgsmål for de fremmødte journalister var, hvad Nadia Nadim bliver betalt for at være Qatar-ambassadør. Men hovedpersonen selv var slet ikke enig i, at det var et relevant spørgsmål – og trods flere forsøg kom der aldrig et konkret svar.

Nadia Nadim taler til pressen før kvindefodboldlandsholdet mødes og træner, før to testkampe og EM-slutrunde, i Helsingør mandag den 20. juni 2022.
Nadia Nadim taler til pressen før kvindefodboldlandsholdet mødes og træner, før to testkampe og EM-slutrunde, i Helsingør mandag den 20. juni 2022. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

»Jeg synes, det er et dumt spørgsmål at stille til én. Stiller du samme spørgsmål til Kasper Schmeichel,« svarede Nadia Nadim B.T.

Det spørgsmål erklærede B.T.s udsendte, at man selvfølgelig også ville stille Kasper Schmeichel, hvis han havde taget imod et ambassadørskab fra de stærkt kritiserede VM-værter.

Den 34-årige landsholdsspiller ville dog godt indrømme, at hun bliver betalt af VM-værterne.

»Jeg får penge for det. Det er ikke særligt meget. Ikke af en betydelig størrelse. Men hvis du vil gå i detaljer med det, må du spørge min agent. Jeg ved godt, at I tror, det handler om penge, men det gør det ikke.«

»Jeg havde gjort det, selv hvis jeg selv skulle betale for at flyve derned. Fordi jeg kan gøre en forskel, og fordi jeg elsker at se fodbold.«

B.T. har efterfølgende spurgt Nadia Nadims agent, Michael Kallbäck, hvad hans klient får for tjansen i Qatar. Men han vil heller ikke løfte sløret – selvom Nadim på presseseancen henviste til ham.

»Jeg vil aldrig tale om, hvad nogle af mine spillere tjener. Det er en politik, vi har.«

»Hvad, jeg dog kan sige, er, at hun ikke tjener tæt på det, som hun tjener ved at spille fodbold,« skriver han i en sms til B.T.

Han henviser også til, at beløbet svarer til mindre end det, hun får i løn årligt for sit job som fodboldspiller.

Nadia Nadim kunne heller ikke svare på, om hun har tænkt sig at donere de penge, hun modtager fra Qatar, til velgørenhed – nu hvor ambassadørskabet ikke handler om penge.

»Det prøver jeg at finde ud af. Jeg synes, det er et mærkeligt spørgsmål. Jeg donerer til rigtig mange ting. Det handler ikke om penge for mig.«

Hvorfor tager du så imod pengene?

»Det er en del af det. Det er ikke særligt mange penge. Det er beløb, som alle atleter, der er der, får. Next spørgsmål!«

Det engelske fodboldikon David Beckham er også ambassadør for VM-slutrunden i Qatar. Han får angiveligt 1,3 milliarder kroner for indsatsen.

Andre læser også