’Vildt’ og ’fantastisk’. Sådan beskrev Nadia Nadim sit vinterskifte til Manchester City. Efter blot seks officielle måneder i klubben meddelte den danske angriber så noget for nylig overraskende, at hun ville væk.

Og nu vil hun alligevel blive. Den danske fodboldstjerne fortæller her B.T. Sport om sine mange overvejelser, og om hvorfor det er endt, som det er.

»Jeg bad klubben om at lade mig gå. Baggrunden var, at jeg snakkede med træneren. Jeg spillede en del, men jeg var ikke med i de to vigtigste Champions League-kampe, semifinalen mod Lyon. Jeg sagde til ham: ’Jeg kan godt forstå, hvis du har bedre spillere end mig, men det har du ikke. Det giver ikke nogen mening. Hvis du ikke vil bruge mig i de store kampe, vil jeg gerne være i en situation, hvor jeg spiller de kampe og gør en forskel’,« siger Nadia Nadim og fortsætter:

»Jeg har altid sagt: Jeg er meget ærlig og siger min mening.«

Nadia Nadim til træning i Manchester City.
Nadia Nadim til træning i Manchester City. Foto: EMMANUEL FOUDROT
Vis mere

Manchester City ville dog ikke lade hende gå. Hun var deres nøglespiller, sagde træneren, og Nadia Nadim var hentet for at skulle spille de store kampe.

Derfor fik hun en fin snak med sin træner.

»Han sagde, at han var ked af, jeg havde det sådan. Men han sagde, jeg ikke skulle forlade klubben, fordi jeg er den person, jeg er, og de har scoutet mig mange år. De vil bygge holdet op omkring mig, så han ville ikke have, jeg forlod klubben. Det endte med, jeg ikke gjorde det og ikke måtte. Og sådan er det bare,« siger Nadia Nadim:

»Vi har spillet nogle træningskampe, hvor jeg har gjort det godt, og vi har trænet godt. Han har givet mig det rum, jeg skal have for at være mig selv og fokusere på banen. Vi har haft en god dialog.«

Nadia Nadim (th.) mod Ukraines Iya Andrushchak i VM kvalifikationskampen mellem Danmark og Ukraine på Energi Viborg Arena, 9. april 2018.
Nadia Nadim (th.) mod Ukraines Iya Andrushchak i VM kvalifikationskampen mellem Danmark og Ukraine på Energi Viborg Arena, 9. april 2018. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Forklaringen på den manglende spilletid i kampene mod Lyon var ifølge træneren, at hun havde haft en lang sæson.

»Han sagde, jeg måske var overbelastet, og det er fair. Hvis man gerne vil ændre ting, skal man sige sin mening. Hvis jeg ser noget, jeg ikke synes om, siger jeg det. Nogle gange fungerer det, andre gange gør det ikke. Hvis man ikke siger noget, ændrer det ikke noget,« siger Nadia Nadim, der sidste måned fortalte, hun ikke følte sig hjemme i Manchester City.

Det handlede om spillestilen, fortæller angriberen, der fortalte træneren, at hun ikke følte, hun passede ind.

»Jeg sagde ’jeg forstår det ikke. Hvis du har scoutet mig i tre-fire år, ved I også, hvordan jeg spiller. Så forstår jeg ikke, du har hentet mig, når jeg ikke kan gøre de ting, jeg gerne vil gøre’. Og det forstod han også godt,« siger Nadia Nadim.

Nadia Nadim blev i 2017 kåret til 'Årets Dansker' af Berlingske.
Nadia Nadim blev i 2017 kåret til 'Årets Dansker' af Berlingske. Foto: Søren Bidstrup
Vis mere

Egentlig kom Manchester City-spillestilen ikke bag på den danske offensivspiller. Hun tænkte, at når hun ankom, kunne hun alligevel få lov til at udfolde sig.

Men det var svært, og skulle trænerens angriber spille på den måde, passede hun ikke ind.

»Det er meget simpelt. Det er ikke, fordi jeg er negativ. Det er bare 'facts'. Jeg tænker bare rationelt,« siger Nadia Nadim.

Den 30-årige angriber har kontrakt med Manchester City til og med næste år. En kontrakt, som danskeren har tænkte sig at fuldføre.

Danmarks sidste kamp mod Sverige blev aflyst som følge af en konflikt. Her ses Nadia Nadim under en træning, hvor spillerne trænede selv, mens konflikten stod på.
Danmarks sidste kamp mod Sverige blev aflyst som følge af en konflikt. Her ses Nadia Nadim under en træning, hvor spillerne trænede selv, mens konflikten stod på. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Og Nadia Nadim understreger, at hun er mere end afklaret med at blive.

»Jeg er typen, der hurtigt kommer over ting. Jeg sidder ikke følelsesmæssigt i klemme. Sådan er jeg ikke, og det ved både klubben og mine holdkammerater. Jeg har nogle utroligt søde holdkammerater omkring mig, så fra min side er der ingenting, og jeg er sikker på, der heller ikke er noget fra deres side,« siger Nadia Nadim, der sammen med resten af kvindelandsholdet har fuldt fokus på VM-kvalifikationsbraget mod Kroatien torsdag aften.

Kravet er klart.

»Ikke fordi jeg ikke respekterer Kroatien, men det er en kamp, vi skal vinde. Længere er den ikke. Mand for mand er vi bedre spillere, og vi er et bedre hold. Vi har slået dem før på deres hjemmebane,« siger Nadia Nadim, der kalder den efterfølgende nøglekamp mod Sverige for fifty-fifty.

Hun glæder sig og kan mærke vigtigheden af de to kampe.

»Jeg glæder mig ekstra meget til kampene, for selvfølgelig er alle kampe vigtige, men det er mere afgørende. Det er mod Sverige, og der har været alt det drama, hvor vi ikke spillede sidste gang, så lidt Hollywood er der kommet over det. Jeg elsker de her kampe og glæder mig rigtig meget. Det er en slags bære eller briste-kampe. Det ser jeg virkelig frem til. Da vi kvalificerede os til EM, var det også hjemme mod Sverige, så jeg håber, vi kan kopiere det, vi gjorde sidste gang,« siger den danske angriber.

Du kan følge Danmarks kamp mod Kroatien på B.T torsdag aften fra kl. 19.