»Jeg ved ikke, om det nogensinde bliver sikkert, men jeg tager chancen.«

Sådan siger den danske landsholdsstjerne Nadia Nadim, der for første gang tager tilbage til det land, hun flygtede fra som barn.

Det fortæller hun i et interview med Associated Press.

Den 31-årige landsholdsstjerne vil nemlig gerne vise børnene i Afghanistan, at de også kan have en drøm at spille fodbold.

Nadia Nadim har besluttet at tage tilbage til Afghanistan.
Nadia Nadim har besluttet at tage tilbage til Afghanistan. Foto: Søren Bidstrup
Vis mere

»Jeg ønsker at give børnene det budskab, at alt er muligt, og så vil jeg fortælle dem, at det ikke er forkert, hvad de gør. Det er ikke en synd at spille fodbold. Du gør ikke noget galt. Det er en noget, der gør dig glad,« fortæller hun.

Det var tilbage i år 2000, at Nadim sammen med sin familie flygtede fra det krigshærgede land via Pakistan til Italien, inden de blev smuglet til Danmark.

Med på rejsen var hendes far dog ikke. Han var general i den afghanske hær under krigen og blev dræbt af Taliban, da Nadia Nadim blot var 10 år gammel.

»Det var hårdt at vokse op i et land, hvor der var krig, og hvor piger ikke havde lov til noget som helst.  At min far blev dræbt, da jeg var ung, og at flygte ud af landet var ikke for sjov. Jeg er bare glad for, at jeg fik en ny chance, og at jeg fik det bedste ud af den,« siger Nadim.

Foto: Henning Bagger
Vis mere

Nadia Nadim kom på det danske landshold tilbage i 2009 og har sidenhen repræsenteret storklubber som Manchester City, Portland Thorns og nu Paris Saint-Germain.

Den danske fodboldspiller blev i 2017 kåret af Berlingske som 'Årets Dansker.'

Her var begrundelsen blandt andet, at hun fik prisen, fordi hun er et menneske og en personlighed, som vores fælles Danmark har brug for.

Nadia Nadim blev født den 2. januar 1988 i den afghanske by Herat.