Hvad skal der ske med Christian Eriksen?

Det spørgsmål er blevet stillet utallige gange, siden danskeren meddelte, at han godt kunne tænke sig at prøve noget andet end Tottenham.

Men der er stadig ikke noget nyt om Eriksens fremtid, og i denne sæson har han ikke været en fast del af startopstillingen for Spurs.

Det faktum har ikke ændret sig, efter Jose Mourinho overtog trænerposten fra den fyrede Mauricio Pochettino, og alt tyder på, at Christian Eriksen forlader Tottenham enten i januar eller senest til sommer, når hans kontrakt udløber.

Ifølge Jose Mourinho har han og Eriksen haft nogle private samtaler om danskerens fremtid, men det er ikke noget, han vil løfte sløret yderligere for.

»Jeg mener, det er en personlig ting, som jeg ikke har tænkt mig at dele. Vi var meget ærlige overfor hinanden, så vores forhold er virkelig godt,« siger Mourinho ifølge Skysports.

»Vores forhold har været godt fra første dag, og jeg vil ikke forråde hans tillid og vores forhold,« siger Jose Mourinho.

Den portugisiske træner har ikke lagt skjul på, at han ikke ønsker at have spillere i truppen, som ikke ønsker at være der, hvilket har intensiveret rygterne om, at Eriksen kunne forlade Tottenham allerede til januar.

Christian Eriksen startede inde i nederlaget mod Bayern München.
Christian Eriksen startede inde i nederlaget mod Bayern München. Foto: MICHAEL DALDER
Vis mere

For nylig fik chancen Christian Eriksen en sjælden startplads mod Bayern München, hvor danskeren ikke imponerede, men Mourinho er tilfreds med den indstilling Eriksen viser.

»Hver gang jeg bruger ham, så viser han den kvalitet, han har, og han prøver at hjælpe holdet bedst muligt, når han er på banen. hvilket er vigtigt for mig, uafhængigt af hans fremtid.«

»Alle spillere har deres op- og nedture, og det er ikke altid på grund af kontraktsituationen, men på grund af andre ting. Men jeg vil sige mere om den situation. Er han en fantastisk spiller? Selvfølgelig, men mere kan jeg ikke sige,« fortæller Mourinho.

Tottenham og Christian Eriksen skal søndag på en svær opgave, når de ude møder Wolverhampton.