Han fik chancen, men fejlede. Stort.

Christian Eriksen er inde i en fodboldmæssig krise i Tottenham, hvor han under den nye stjerne-manager José Mourinho er hensat til en status som luksus-bænkevarmer.

Mod Bayern München i den noget ligegyldige sidste Champions League-gruppekamp i aftes fik den danske landsholdsstjerne dog chancen fra start sammen med de øvrige marginalspillere i Tottenhams trup.

Men det var bestemt ikke succesfuldt for Eriksen, som jagter en ny klub. Han får hård kritik for sin noget uengagerede indsats i 3-1-nederlaget til tyskerne.

Foto: CHRISTOF STACHE
Vis mere

»Eriksen var en skuffelse. Han er nødt til at stramme op, ellers skal han ikke spille,« siger den tidligere Tottenham-angriber Peter Crouch i studiet hos britiske BT Sport.

Han mener, at José Mourinho efter kampen skånede Eriksen ved ikke at udtrykke kritik af den 27-årige dansker, som står til at forlade Tottenham senest til sommer, når hans kontrakt udløber med klubben efter seks år i Tottenham-trøjen.

»Jeg tror, at han beskyttede nogle af sine spillere der. Han så bestemt ikke glad ud,« siger Crouch med henvisning til Mourinhos kommentar efter kampen.

»Det var en god kamp for mig. Jeg vil ikke komme med konklusioner, da det er for stærkt et ord, men jeg vil sige, at jeg har fået vigtige informationer. Jeg vil give dig nogle positive eksempler, da positive eksempler er nemmere at give,« lød det fra Tottenham-manageren i vanlig passivt-aggressiv stil, hvorefter han sendte ros til navngivne spillere – men bestemt ikke til Eriksen, som nok falder ind under 'vigtige informationer'-kategorien.

Foto: MICHAEL DALDER
Vis mere

I The Mirror er den kendte reporter John Cross, som følger Tottenham tæt, også kritisk i forhold til Eriksen, som – modsat eksempelvis Ryan Sessegnon, som også fik chancen – leverede en uinspirerende indsats i München.

'For andre var aftenen på ingen måder værd at huske. Christian Eriksen blev bedre, som kampen skred frem, men i lange perioder forsvandt han ud af kampen i samme takt med, som han lader sin kontrakt løbe ud. Han bør sælges til januar,' skriver John Cross.

Der er spekulationer om, hvorvidt Eriksen allerede forlader Tottenham til januar. Men det kræver, at der er en bejler, der vil betale en overgangssum for midtbanekreatøren.

Storklubber som Real Madrid, Inter, Atletico Madrid, Juventus og Manchester United meldes interesserede i Eriksen på rygtebørsen, men om de er villige til at hugge til og betale de op mod 350 millioner kroner, som Tottenham kræver, for at købe ham til januar, vil de kommende uger afsløre. I aftes gjorde den danske midtbanestjerne i hvert fald ikke meget for at gøre sig til over for en potentiel køber.