Nej tak.

Morten Olsen har afvist at blive landstræner for Ungarn. Det bekræfter den tidligere danske landstræner over for Bold.dk.

»Der har været en henvendelse, men jeg har sagt nej tak,« siger Morten Olsen til mediet.

Det er ikke mere end ni dage siden, at det ungarske landshold og den tyske træner Bernd Storck efter gensidig aftale afbrød samarbejdet. Det skete efter VM-kvalifikationen, hvor Ungarn sluttede på tredjepladsen i Gruppe B langt, langt efter Portugal og Schweiz.

Derfor har man været på udkig efter en afløser, og Morten Olsen har været blandt kandidaterne.

Han har dog siden sit farvel til det danske landshold i november 2015 ikke haft et trænerjob. Og sådan bliver det nok ved med at være.

Da BT besøgte Morten Olsen i Belgien tidligere på året, kaldte han sig selv for 'pensionist'. Han fortalte dengang om, hvad der kunne få ham til igen at vende tilbage til fodbolden:

»I dag siger jeg, at der skal et 'wauw-tilbud' til, hvis jeg skal fortsætte i fodbolden. Det tilbud, jeg fik i 1999, var præcis sådan ét. Og når jeg ser tilbage på, hvordan det endte med at være, var det også sådan, det var. Det var 'wauw',« lød det dengang til BT fra Morten Olsen (med henvisning til de knap 16 år som dansk landstræner).

Han har siden gentaget den holdning over for andre medier. Og i dag lyder det på samme måde.

Og Ungarn var altså ikke i den 'wauw'-kategori, selv om holdet var med til seneste EM-slutrunde i 2016.

Det kan andet dog stadig vise sig at være.

»Min alder taget i betragtning er det nok slut. Men der er en parentes. Hvis der kommer et tilbud, hvor jeg tænker; 'Hvor kom den fra?', vil jeg ikke lukke døren helt.,« siger den i dag 68-årige Morten Olsen til Bold.dk.

 
Vores reporter har snakket med folk på gaden om deres holdning til det danske landsholds spillestil.
Vis mere

Og Ungarn-tilbuddet viser, at han ikke er glemt i fodboldverdenen.

Morten Olsen fortalte også BT tidligere på året, at han sagde nej til et tilbud fra Anderlecht om blive cheftræner i begyndelsen af 2016. Og over for BT antydede han også, at et job som belgisk landstræner ville være interessant.

Han har også været nævnt som kandidat til landstrænerjobbene i andre lande i mellemtiden. Ikke mindst blev han hyppigt nævnt som mulig kandidat til det hollandske landstrænerjob, der dog blev besat til anden side.