Der var Lionel Messi - og så var der alle de andre, da FC Barcelona spillede sig i Champions Leagues kvartfinaler.

Bedst som Olympique Lyon med en reducering til 1-2 så ud til at kunne skabe spænding i kampens sidste halve time af 1/8-finaleopgøret, skruede Lionel Messi op for tempoet og nærmest egenhændigt nedlagde det franske hold.

Efter at have scoret på et frækt pananka-straffespark i første halvleg scorede den argentinske superstjerne et smukt solomål og lavede to assists i kampens sidste 15 minutter.

Dermed endte det med en knusende 5-1-sejr til FC Barcelonas superstjerner.

Foto: SUSANA VERA
Vis mere

Kampen fik en ærgerlig optakt, da der opstod slagsmål mellem fans uden for stadion, så politiet måtte skride til anholdelse af seks personer. Inden for kridtstregerne var FC Barcelona som ventet stærkest og dominerende - og endte takket være Messi med den samlede sejr på 5-1.

FC Barcelona holder dermed fanen højt på den spanske ligas vegne, når Champions League med kvartfinalerne i april går ind i en ny fase. I de seneste seks sæsoner har Spanien hvert år været repræsenteret med tre klubber i kvartfinalerne, men i denne udgave er kun Barcelona blandt de sidste otte.

I aftenens anden 1/8-finale vandt Liverpool FC 3-1 over Bayern München på udebane og avancerer til kvartfinalen med de samme cifre, fordi den første kamp på Merseyside sluttede uden scoringer.

Dermed er de otte hold klar til kvartfinalen: FC Barcelona, Liverpool FC, Tottenham, Manchester United, Manchester City, Ajax Amsterdam, FC Porto og Juventus.