Barcelona er på den anden ende.

Et af fodboldhistoriens største comebacks ser nemlig ud til at rykke tættere og tættere på.

For to år efter en tårevæddet – og for mange uforståelig – afsked mellem Lionel Messi og FC Barcelona, er rygterne om, hvorvidt den argentinske superstjerne skulle være på vej tilbage til den catalanske storklub, taget til i løbet af de seneste uger.

Og det har ifølge den mangeårige fodboldjournalist og Viaplay-reporter Luna Christofi, der bor i Spanien, fået klubbens fans op af stolene i det spanske. For dér snakker folk nærmest ikke om andet.

Lionel Messi var i tårer, da han forlod FC Barcelona.
Lionel Messi var i tårer, da han forlod FC Barcelona. Foto: Pau BARRENA
Vis mere

»Det fylder ekstremt meget hernede. Der er jo så mange fans, der stadig ikke fatter, at han forlod klubben samt den måde, han gjorde det på,« siger hun til B.T.

Rygterne om det opsigtsvækkende comeback for den lille argentiner er især eksploderet de seneste dage, efter det i weekenden kom frem, at Paris Saint-Germain-fansene buhede af Messi undervejs i opgøret mod Lyon.

Og efterfølgende kunne den normalt velinformerede transferjournalist Fabrizio Romano fortælle, at FC Barcelona allerede er i dialog om et muligt skifte tilbage til Catalonien, når angriberens kontrakt med den franske storklub udløber til sommer.

En kontrakt, som med stor sandsynlighed kun kommer til at vare to år. Og det er der ifølge Luna Christofi en helt særlig årsag til:

Luna Christofi. Mangeårig tv-reporter og fodboldjournalist.
Luna Christofi. Mangeårig tv-reporter og fodboldjournalist. Foto: Søren Bidstrup
Vis mere

»Det var jo aldrig et valg, Messi tog, hvor han hoppede i stolen og sagde, at hans liv ikke var fuldendt, hvis han ikke nåede at spille i Paris. Det ved vi jo godt allesammen. Det var jo tvungne omstændigheder, at han med tårerne væltende ned ad kinderne måtte forlade Barcelona.«

Alt imens det argentinske fodboldikon har brugt snart to år i den franske hovedstad, har han dog beholdt sit hus lidt uden for Barcelona.

For det er stadig hans hjem, forklarer Luna Christofi:

»Det er et kæmpe samlingspunkt for hans familie. Hans sønner og hustru har Barcelona som deres liv. Så kan det vist ikke siges tydeligere. Alle de personlige perspektiver er dem, der betyder noget for ham.«

Foto: LLUIS GENE
Vis mere

Netop derfor tror hun da heller ikke, at det bliver et problem for parterne at blive enige om de økonomiske forhold, hvis de skulle komme så langt.

Også selvom FC Barcelonas økonomi er banket i bund.

»Messi var jo allerede parat til at gå ned i løn, dengang han måtte forlade klubben. Jeg tror mere, at det hele afgøres af, om han kan acceptere af sluge et par kameler, hvis han vender tilbage. Messi vil helst ikke have noget med klubbens præsident, Joan Laporta at gøre. Men det kan han jo blive nødt til,« lyder det fra Luna Christofi.

Og skulle det ske, at klubbens største stjerne gennem tiden vender 'hjem', vil værdien af sådan en aftale slet ikke kunne beskrives, mener hun:

»Det vil jo betyde alt for fansene, når man tænker på det rod, som klubben befinder sig i lige nu med denne her bestikkelsessag hængende over hovedet. Det vil være et gigantisk rygstød for dem.«