Christian Eriksen var onsdag tilbage i Inter for at hilse på sine holdkammerater, efter han 12. juni faldt om med hjertestop midt på Parkens græs.

Siden har et af de helt store spørgsmål været, om den 29-årige dansker kan og vil fortsætte sin professionelle karriere som fodboldspiller. Nu giver en af Italiens helt store aviser det første pejlemærke af, hvordan fremtiden ser ud for den danske landsholdsstjerne.

Det er journalisten Andrea Ramazzotti fra Corriere dello Sport, der beskriver dagen, hvor Eriksen endelig var tilbage i sin italienske klub.

»Da han hilste på sine holdkammerater – nogle i omklædningsrummet, andre i fitnessrummet – så kunne selv en kølig en som danskeren ikke holde følelserne tilbage. Alle ville kramme ham og snakkede til ham med et smil.«

Foto: Inter
Vis mere

Og så skriver avisen de ord, som danskeren skulle have sagt til målmand Samir Handanovic og flere andre af sine holdkammerater. Ordene, som rigtig mange har håbet på at høre:

»Det gik godt… om fire-fem måneder går jeg i gang med at spille igen.«

Corriere dello Sport skriver videre:

»Kort fortalt har spilleren med nummer 24 på ryggen ingen tvivl om sin fremtid på grønsværen. Det vides stadig ikke, om hans eventyr fortsætter i Serie A eller i en liga, hvor en ICD-enhed er tilladt. Det får vi afklaret i løbet af de kommende uger og måneder.«

Eriksen var onsdag morgen tilbage på Inters træningsanlæg for første gang siden sit kollaps.
Eriksen var onsdag morgen tilbage på Inters træningsanlæg for første gang siden sit kollaps.
Vis mere

Det var onsdag eftermiddag, at Serie A-klubben kunne meddele, at fynboen var tilbage i klubben, hvor han hilste på holdkammeraterne og staben.

»Eriksen har det godt og er i fremragende fysisk og psykisk forfatning,« skrev de i meddelelsen.

Ifølge klubben vil midtbanespilleren nu gennemgå en plan, som de danske læger i København har lavet. Det er således dem, der vil følge op på Eriksens udvikling.

De oplyste samtidig, at lægerne i Danmark konstant vil holde Inters medicinske stab informeret om processen omkring danskeren.

Foto: HANNAH MCKAY
Vis mere

Efter sit kollaps i EM-åbningskampen mod Finland blev Christian Eriksen fragtet til Rigshospitalet i København til yderligere undersøgelser. Her fandt hjertespecialisterne det nødvendigt at indoperere en ICD-enhed, der er en avanceret pacemaker.

Og lige præcis dén er central, hvis han ønsker at fortsætte sin karriere.

For beholder han ICD-enheden, kan det blive meget svært for danskeren at få tilladelse til at spille videre i Serie A.

Det har den tekniske videnskabelige komité i Serie A allerede oplyst.

For i protokollen Cocis 2017, som lægerne i Italien bruger til at vurdere, om der kan gives tilladelse til at dyrke sport ved hjertesygdomme, står det tydeligt beskrevet, at der ikke kan gives tilladelse til at dyrke sport, hvis en elitesportsudøver har indopereret en ICD-enhed, når der er tale om en sport med risiko for traumer.

Hverken Inter eller Christian Eriksen har officielt meldt noget ud om danskerens fodboldfremtid.

I en besked til Ritzau skriver Christian Eriksens agent, Martin Schoots, at der hverken er pres på Eriksen eller nogen tidshorisont for danskeren.