Politiet i Las Vegas har udstedt en kendelse om at få Cristiano Ronaldos DNA i forbindelse med en voldtægtssag.

Det skriver Wall Street Journal ifølge VG. I oktober 2018 blev sagen om voldtægten genåbnet af politiet.

Politiet har ifølge mediet fundet DNA på en kjole fra det påståede voldtægtsoffer fra en sag, der daterer tilbage til 2009, og de ønsker nu at finde ud af, om den portugisiske fodboldstjernes DNA matcher.

Derfor har man begæret at få Ronaldo til at aflægge en DNA-prøve i sagen, der stadig efterforskes ni år efter, den angiveligt skulle have fundet sted.

Politiet har angiveligt fundet DNA på en kjole fra det påståede voldtægtsoffer fra en sag, der daterer tilbage til 2009, og de ønsker nu at finde ud af, om det matcher med Ronaldo.
Politiet har angiveligt fundet DNA på en kjole fra det påståede voldtægtsoffer fra en sag, der daterer tilbage til 2009, og de ønsker nu at finde ud af, om det matcher med Ronaldo. Foto: MARCO BERTORELLO
Vis mere

De amerikanske myndigheder har derfor sendt deres dokumenter og materiale til de italienske myndigheder. Selv har Cristiano Ronaldo og hans advokater afvist samtlige anklager, da sagen for alvor begyndte at rulle igen tilbage i efteråret 2018.

I oktober blev fodboldstjernen sagsøgt af en amerikansk kvinde, Kathryn Mayorga, der hævdede, at Ronaldo voldtog hende på et hotelværelse i Las Vegas i 2009. Den amerikanske kvinde hævder, at hun var på natklubben Rain 12. juni 2009, hvor hun mødte Ronaldo.

Ronaldo skulle angiveligt have bedt kvinden om oralsex, mens han var nøgen. Herefter skulle han have voldtaget hende, efter hun afviste ham.

Ifølge Mayorga skulle Ronaldo have indgået et forlig, hvor han betalte hende 375.000 dollars svarende til cirka 2,6 millioner kroner for hendes tavshed. Det afslørede Der Spiegel allerede i 2017.

Ronaldo selv har afvist alle anklagerne i den påståede sag om voldtægt.
Ronaldo selv har afvist alle anklagerne i den påståede sag om voldtægt. Foto: FILIPPO MONTEFORTE
Vis mere

Mayorga skulle ifølge Wall Street Journal gennem sin nye advokat have indleveret en civil klage til det amerikanske retsvæsen for at få tavshedserklæringen ophævet.

Ifølge VG skriver Wall Street Journal, at kjolen fra den aften tilbage i 2009 er et centralt bevis i sagen, da politiet har fundet en anden person DNA ud over Mayorgas eget. I oktober 2018 reagerede Cristiano Ronaldo selv på sagen og anklagerne på sin Twitter-profil, hvor han skrev:

»Jeg nægter alle beskyldninger mod mig. Voldtægt er en afskyelig forbrydelse, der går imod, hvem jeg er, og alt jeg tror på. Selv om jeg meget gerne vil have renset mit navn, så nægter jeg at give mere stof til det mediehysteri, der er skabt af folk, der vil fremme sig selv på min bekostning.«

Torsdag bekræfter Cristiano Ronaldos advokat i Las Vegas ifølge nyhedsbureauet AP, at amerikanske myndigheder er på jagt efter dna fra portugiseren.