Pierre-Emile Højbjerg er kommet et skridt nærmere det forventede skifte til Tottenham.

Mandag skulle den danske landsholdsspiller have bestået lægetjekket i Premier League-klubben.

Det skriver Sky Sports tirsdag, efter at der i nu flere dage har været vedvarende rygter om et klubskifte for midtbanespilleren.

Ifølge mediet vil transferen falde på plads tirsdag.

Beløbet, som Southampton får for Pierre-Emile Højbjerg, skulle ligge på 15 millioner pund – svarende til lige knap 124 millioner kroner. Men så bliver forsvarsspilleren Kyle Walker-Peters også en del af handlen, når han tager turen den modsatte vej.

Det store salg af den 25-årige danske fodboldspiller betyder, at det også kommer til at dryppe økonomisk på hans tidligere danske klubber: Skjold, FC København og Brøndby. Det kan du læse mere om her.

Pierre-Emile Højbjerg har siden 2016 spillet for Southampton, hvor han også var anfører, lige indtil exitrygter for alvor tog til i styrke hen over den sidste del af den nu afsluttede Premier League-sæson. Så hev Southampton-manager Ralph Hasenhüttl anførerbåndet af ham.

Ifølge Sky Sports har Everton også været en seriøs bejler til den danske spiller, men han skulle angiveligt kun have været interesseret i et skifte til Tottenham, hvor han skal spille under manager José Mourinho.

Der har været forlydender fremme om, at der skulle være tale om en femårig kontrakt i London-klubben.