UEFA har endnu en gang formået at stjæle opmærksomheden.

For der er udbrudt ramaskrig, efter forbundet har åbnet døren for, at russiske U17-landshold igen kan komme til at deltage i landskampe. Endda selv om samtlige russiske hold ellers har været udelukket siden Ruslands invasion af Ukraine.

En beslutning, som er truffet af UEFA's eksekutivkomité, hvor DBU's formand, Jesper Møller, sidder. Og derfor har da også været med til at stemme om, hvorvidt døren skulle åbnes for det russiske U17-landshold.

Problemet er bare, at Jesper Møller har været tavs, lige siden beslutningen blev truffet, selv om han har fået massiv kritik. Han har nemlig ikke villet svare på, om han har stemt 'ja' eller 'nej' i den magtfulde komité. DBU vil heller ikke oplyse, hvad Møllers holdning har været i diskussionerne bag de lukkede døre.

Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Vis mere

Det er dog ikke kun i formandsstolen og hos DBU, at man ikke ønsker at kommentere på den kontroversielle beslutning.

Heller ikke Danmarks landstræner for herrelandsholdet, Kasper Hjulmand, ønskede at kommentere ret meget på sagen, da B.T. spurgte ham ind til den på tirsdagens pressemøde i forbindelse med landsholdsudtagelsen.

»For at være ærlig, så har jeg ikke brugt tid eller tænkt på det. Jeg har haft ekstremt travlt. Jeg ved ikke engang, hvordan strukturen har været, og hvordan de er kommet frem til beslutningen,« lød det fra Hjulmand, inden han tilføjede:

»Jeg vil sætte mig ordentligt ind i det, inden jeg udtaler mig om det. Det er alt for omtåleligt at have en holdning til det, hvis man ikke har sat sig ind i det.«

Har Jesper Møller stemt ja eller nej?

»Aner det ikke. Jeg har slet ingen anelse, og jeg har ikke brugt tid på det. Vi har to vigtige kampe nu her, hvor jeg har kigget på 50 spillere, så det har jeg ikke brugt tid på.«

Men du håber, han har stemt nej?

»Jeg vil ikke bruge tid på det. Jeg har ikke sat mig ind i sagen.«

DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer, har tidligere slået fast, at ingen danske fodboldlandshold kommer til at møde Rusland, hvis deres U17-hold får lov at spille kampe igen.

»Vi kommer ikke til at se et dansk landshold stille op mod et russisk landshold – uanset alder. Det vil jeg gerne understrege. DBU's holdning er den samme, som den hele tiden har været,« sagde han til Ritzau i sidste uge.

Meldingen fra UEFA's eksekutivkomité i sidste uge lød, at man har bedt forbundets administration om at fremlægge et forslag til, hvordan de russiske U17-hold kan blive sluset ind i europæiske turneringer.