Mané, Mané, det kører for Liverpool FC!

De rødklædte fra The Beatles-byen fortsætter den suveræne indledning på sæsonen i klubbens desperate jagt på det første engelske mesterskab i 30 år.

Suveræne Sadio Mané gange to og skarpe Mohamed Salah med en enkelt pind var heltene for Liverpool FC, som sikrede sig den femte sejr i træk i lige så mange liga-kampe, da Newcastle blev slået med 3-1 på Anfield

Det var Sadio Manés kamp nummer 50 i Premier League på Anfield. Det har givet afkastet: 41 sejre, 9 uafgjorte kampe og 35 Mané-mål. Den 27-årige senegaleser fortsætter altså sin flyvende 2019-form til manager Jürgen Klopps store glæde.

Foto: PETER POWELL
Vis mere

Udeholdet havde ellers chokstartet, da Jetro Willems efter få minutter hamrede Newcastle på 1-0, da han tog chancen fra kanten af straffesparksfeltet.

Trods føringen var der ikke noget, der tydede på, at Newcastle skulle tilføre Liverpool det første nederlag på hjemmebane i den engelske liga i næsten to og et halvt år.

Før pausen slog Sadio Mané til to gange for hjemmeholdet. Efter en halv time blev senegaleseren spillet fri og trykkede hurtigt og dygtigt bolden op i målhjørnet til 1-1. 10 minutter senere erobrede Liverpool bolden på midten af banen, og den blev hurtigt sendt op mod Mané.

Newcastle-målmand Martin Dúbravka fik i første omgang blokeret, men bolden sprang ind på Mané og forbi den tidligere Esbjerg-keeper, så Liverpool-angriberen nemt kunne gøre det til 2-1.

Foto: PETER POWELL
Vis mere

Anden halvleg var uden den store nerve. Liverpool-spillerne kørte i lange perioder bolden rundt mellem sig, og det lykkedes stort set ikke Newcastle at true hjemmeholdets mål.

I stedet slog Mohamed Salah Liverpool-sejren fast 20 minutter før tid efter en elegant frispilning fra Roberto Firmino. Salah løb igennem gæsternes forsvar og lagde bolden fladt forbi Dúbravka til 3-1.

Liverpool har vundet de seneste 14 kampe i Premier League medregnet ni kampe fra sidste sæson. Holdet topper ligaen med 15 point foran Manchester City, der har 10 point – dog for en kamp mindre.

Newcastle er placeret i bunden af rækken med fire point.