Joakim Mæhle har kun spillet 17 landskampe, men er allerede oppe på fem scoringer for Danmark. Som back.

Mod Skotland tog han fingeren op og pegede på sin målnæse, og nu forklarer han sin jubelscene.

»Det er en gammel jubelscene fra tilbage i tiden, som jeg har glemt et par gange, og så fik jeg at vide, at hvis jeg scorede igen, skulle jeg lave den. Så det var en gammel jubelscene, der kom op,« siger Joakim Mæhle og tilføjer:

»Det er ikke, fordi jeg scorer så mange mål – andet end på landsholdet, så jeg må til at finde på noget.«

Joakim Mæhle bliver tiljublet af sine holdkammerater.
Joakim Mæhle bliver tiljublet af sine holdkammerater. Foto: Mads Claus Rasmussen

Atalanta-spillerens mål til 2-0 blev scoret kun et minut efter Daniel Wass' føringsmål efter et kvarter, og på det tidspunkt lignede det, at Danmark godt kunne køre en ny storsejr hjem.

»Jeg synes, at vi kører dem over i første halvleg. De har ikke engang et skud på mål, og så snakker vi om i pausen at komme ud og lukke kampen. Det kunne godt blive en kamp, hvor vi luller os lidt i søvn, men vi får ikke kampen lukket 100 procent til 3-0, men vi forsvarer rigtig godt som kollektiv og får den lukket på den måde,« forklarer Joakim Mæhle, som var imponeret over den store opbakning fra et fyldt Parken.

Den gode stemning fra EM på hjemmebane fortsatte, og det lagde landsholdet inden kampen vægt på at ride videre på.

»Vi havde snakket om, at vi bare skulle fortsætte og få denne her energi ned i benene, som stadionet skaber. Den følelse at spille i Parken og for landsholdet er altid speciel, uanset om man har spillet 10 eller 100 kampe,« lyder det fra Joakim Mæhle.