Den danske anfører for kvindelandsholdet i 1971, Lis Westberg, er død.

Det skriver hendes familie på Facebook:

»I går (tirsdag, red.), for 46 år siden, blev vores mor verdensmester, og i dag er hun desværre gået bort, efter en lang og sej kamp mod kræften. Du er og vil altid være en fighter, og vil efterlade et kæmpe savn hos os alle. En stjerne på himlen er tændt. Hvil i fred kære mor og kone,« skriver familien, der har vedhæftet et billede af Lis Westberg fra VM med pokalen.

Lis Westberg blev 70 år gammel. Hun var med til at vinde det uofficielle VM i Mexico i 1971.

Hun modtog VM-guldmedaljerne på den danske ambassade for senere at overlevere dem til holdkammeraterne, da Danmark kunne kalde sig verdensmestre i Mexico City efter 32 dage hjemmefra i 1971.

Dengang var Lis Westberg bare 24 år og lige blevet mor til sit første barn.

BT bragte i sommer et interview med fire af kvinderne, der var med til at vinde VM i 1971. Susanne Augustesen, der scorede tre mål i VM-finalen, beskrev sammenholdet på kvindelandsholdet dengang:

»Vi var et virkelig stærkt hold dengang i 1971. Vi havde det sjovt, og vi hyggede os. Vi var unge, og Marianne og jeg var de små, og vi følte os helt professionelle, fordi vi kunne træne fodbold to gange om dagen,« sagde angriber Susanne Augustesen til BT i juli.

Udklip fra avisen i 1971, hvor det danske kvindelandshold blev verdensmestre.
Udklip fra avisen i 1971, hvor det danske kvindelandshold blev verdensmestre. Foto: Sarah Christine Nørgaard
Vis mere