Nicklas Bendtner er kendt som 'Lord', Erik Bo Andersen blev kaldt for 'Røde Romario'. Og så er der 'Fisse-Mike'.

Men hvordan gik det til, at Mike Jensen, den tidligere Brøndby-profil og landsholdsspiller, i sin tid fik det noget utraditionelle og opsigtsvækkende kæle- og/eller øgenavn?

Det ville Mads Laudrup, værten i TV3 Sports fodboldmagasin 'Offside', via et seerspørgsmål gerne vide, da Mike Jensen var gæst i studiet mandag aften.

Man kan jo gøre sig sine egne forestillinger om, hvordan og hvorfor en ung fodboldstjerne kan blive kendt under det navn. Så spørgsmålet er derfor, om vi fik den fulde sandhed fra den 33-årige HB Køge-spiller. Døm selv på svaret herunder.

Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Det ved jeg sgu ikke. Jeg har fået forklaringen en dag. Det er noget med, at det opstod mellem nogen, som sad og snakkede, og så var der en, der i en eller anden situation slyngede det ud. Og så tror jeg bare, det har bredt sig. Det er den forklaring, jeg har fået,« lyder det fra Mike Jensen, som flere gange gennem årene har fået spørgsmålet.

Men nærmere en oprindelse af 'Fisse-Mike'-prædikatet kom de det altså ikke i 'Offside'-studiet, hvor eksperterne Stig Tøfting og Jesper Thygesen var enige om, at kælenavnet kan have noget at gøre med, at han er 'en flot fyr'. Se klippet herover.

Mike Jensen er flasket op i Brøndby og fik debut i Superligaen for klubben i 2006. Siden blev det til 141 kampe for de blå-gule, inden han i 2013 skiftede til Rosenborg, hvor han spillede med stor succes i flere sæsoner. Nu er han tilbage i dansk fodbold hos HB Køge i 1. division.

Blandt kredse af Brøndby-fans er han siden engang i slut-00'erne blevet kaldt 'Fisse-Mike', hvilket siden bredte sig til de øvrige kroge af Fodbolddanmark.