En taktisk fadæse.

Sådan beskriver den danske fodboldlegende Michael Laudrup onsdagens Champions League-semifinale mellem Real Madrid og Chelsea.

Og den brutale dom tilfalder primært førstnævnte, som glippede chancen for at komme i sin femte finale i de sidste otte år.

»Jeg er skuffet. Først og fremmest over det taktiske. Når man kan se, at det ikke fungerede for Real Madrid efter 10 minutter, og at Zidane så ikke går ind og ændrer. Det er skuffende,« forklarede den 56-årige superstjerne i TV3 Sports nedtaktsstudie.

56-årige Michael Laudrup.
56-årige Michael Laudrup. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Ifølge den tidligere Real Madrid-spiller, var det overraskende, at trænerbænken nærmest virkede handlingslammet:

»At man ikke ændrer taktikken...Spillerne var konstant ude af position og gav alt for meget plads. Jeg forstår det ikke.«

Michael Laudrup var da heller ikke for fin til at finde en primær syndebuk blandt de dyre drenge i Madrid-klubben.

»Vinicius. Vi snakker om en kantspiller, som spillede back, der har meget at lære. Offensivt er han god, men defensivt har han ingen kvaliteter. Han vidste ikke, hvor han skulle positionere sig. Chelsea strøg jo lige igennem hele tiden,« forklarede han.

Hans mangeårige legekammerat på landsholdet Preben Elkjær bakkede efterfølgende Laudrup op i den kontante dom:

»Real er heldige, de ikke allerede taber kampen i første halvleg. Det er overraskende, at så stor en træner som Zidane ikke kan se, at de er nødt til at ændre taktikken.«

Chelsea vandt onsdagens opgør, hvor danske Andreas Christensen spillede hele opgøret, da englænderne hev en 2-0-sejr hjem over den spanske gigant.

Dermed venter der en ren engelsk duel, når Manchester City og London-klubben spiller Champions League-finale 29. maj.