Hvorfor sidder vi her i Kosovo?

Det var det helt store spørgsmål, inden de danske landsholdsstjerner slæber deres dyre ben ind på Stadiumi Fadil Vokkri i Kosovo. Det lille land er kun lidt over 10 år gammelt - og landsholdet har bare små tre år på bagen.

»Vi kan ikke vælge at gøre, hvad vi vil. Jeg ville foretrække træning, fordi vi kunne forberede os bedre på den måde. Det har ikke noget med Kosovo at gøre,« lød det fra landstræner Åge Hareide i presselokalet under stadion i Pristina.

Og når landstræneren taler om ikke at kunne gøre, hvad han vil, så handler det om Uefa. For Danmark skulle spille en træningskamp, da man er en del af en gruppe med bare fem hold.

Hvorfor det så lige blev Kosovo, skal nok findes til allersidst i landstrænerens svar.

»Vi kunne have valgt Tyskland, men det var for hård en modstander at møde inden Schweiz.«

Der er nemlig noget på spil, når Danmark torsdag aften møder Kosovo. Landstrænerens yndlingsstatistik om landsholdets mere end to år som ubesejret i ordinær tid og med de 'rigtige' spillere er selvfølgelig en ting. Men verdensranglisten er en anden ting.

Derfor skal der en sejr til, og heldigvis er spillerne lidt gladere for træningskampe end landstræneren.

»Jeg forstår, hvad træneren mener med at træne mere, for vi har ikke meget tid sammen som hold. Men jeg kan ikke lide at træne, jeg vil spille kamp. Så for mig passer det fint. Men det er altid nemmere at prøve nye ting til træning. Vi vil vinde den her kamp og tage den seriøst. Vi skal ikke prøve 100 forskellige ting. Det er stadig vigtig forberedelse,« siger Thomas Delaney.

Og så var der det vigtige spørgsmål fra den lokale presse - er det en træningskamp eller en venskabskamp? Svaret var måske et helt tredje.

»Hvad er forskellen? Det er en træningskamp og en venskabskamp. Det er forberedelse til kvalifikationskampen mod Schweiz,« lød det fra Åge Hareide.