Nogle trænere er så ekstreme i deres tilgang til ledelse, at det giver bagslag.

Fabio Capello forsøgte sig med kæft, trit og retning under VM 2010, men havde bare ikke spillernes 100 procent opbakning til det.

Italieneren var dengang engelsk landstræner og havde forbudt de mange stjerner nogen som helst form for usund kost, det være sig at indtage eksempelvis ketchup og mayonnaise.

Men som bekendt ønsker nogle mennesker lige de ting, de ikke kan få, og når man er kendis som de engelske landsholdsspillere, får man da bare hotelpersonalet til at hjælpe sig.

Ferdinand og Capello i 2010.
Ferdinand og Capello i 2010. Foto: IAN KINGTON
Vis mere

Således fortæller den tidligere kæmpeprofil Rio Ferndinand, hvordan nogle fra holdet fik hotelpersonalet i Sydafrika til at hente McDonald's-mad til dem under VM-slutrunden.

Det kommer han ifølge Daily Star ind på, da han i en samtale med Peter Crouch skal fortælle om angriberens opførsel i byen.

»Han er skør! Selv med det engelske landshold havde vi nogle vilde tider. Jeg husker, at Capello var landstræner for en stund. Jeg er sikker på, at du var der, da han forbød ketchup, salatdressing, mayonnaise, smør på brødet. Alle kom ud af deres komfort. Seriøst, ingen dressing,« siger Rio Ferdinand og tilføjer:

»Alle var ivrige efter noget mad, altså sådan noget beskidt fast food, så nogle få af os betalte hotelpersonalet for at tage hen og hente McDonald's og mad fra Nando's, og de fik det smuglet ind til os, så Fabio Capello ikke kunne se det,« lyder det fra Rio Ferdinand, der yderligere siger, at han aldrig har set nogen fortære mad på den måde før.

England gik videre fra gruppespillet ved VM i 2010, men blev herefter allerede stoppet af Tyskland i næste runde med et stort nederlag på 1-4.