B.S. Christiansen og en udskiftningstavle.

Det er nok ikke lige den kombination, som danske fodboldfans tænker på som det første, når snakken falder på FC Midtjylland.

Men ikke desto mindre var det netop dét syn, som opmærksomme seere fik serveret tirsdag aften, da midtjyderne gæstede skotske Celtic i kvalifikationen til Champions League.

Her kunne man nemlig se den 68-årige mentaltræner og tidligere jægersoldat stå med udskiftningstavlen, når FC Midtjylland foretog udskiftninger i opgøret.

B.S. Christiansen er ansat som mentaltræner i FC Midtjylland.
B.S. Christiansen er ansat som mentaltræner i FC Midtjylland. Foto: Henning Bagger
Vis mere

En opgave, der normalt er forbeholdt kampens fjerdedommer, og derfor må den kendte mentaltræner da også have undret adskillige seere med sin rolle tirsdag aften.

Der ligger dog en god forklaring bag det overraskende syn.

»Det handler om protokoller. Fjerdedommeren måtte ifølge UEFA's corona-regelsæt ikke betjene udskiftningstavlen, og med de skotske afstandskrav var der blot plads til få personer på bænken, hvoraf B.S. havde hænderne frie til at yde den service,« skriver Mads Hviid Jakobsen, der er presseansvarlig i FCM, i en sms til B.T.

Hvorvidt den midlertidige tjans til klubbens mentaltræner bliver gentaget i næste uge, når der er returopgør på Heden, vides ikke.

FC Midtjylland spillede tirsdag 1-1 mod Celtic på udebane i anden kvalifikationsrunde til Champions League.

I videoen øverst kan du se B.S. Christiansen i den kortvarige rolle med udskiftningstavlen.