Coronakrisen får nu for alvor økonomien i Superliga-klubberne til at snappe efter vejret.

Superliga-klubberne afviklede tirsdag et af de årlige topmøder med Divisionsforeningen, og her blev adskillige emner drøftet.

Men det ubestridte debatemne var selvfølgelig den igangværende coronakrise og de strenge restriktioner, som den har trukket ned over hovedet på Superliga-klubberne.

For det er nu – mere end et halvt år inde i krisen – at det virkelig begynder at gøre nas på pengepungene derude, fortæller direktør i Divisionsforeningen Claus Thomsen.

Foto: Claus Fisker
Vis mere

»Det gør meget ondt på klubberne og deres økonomi lige nu. Og det gør det, fordi man nu har haft en halvsæson, hvor man ikke har kunnet levere det, man har aftalt til partnere, sponsorer og sæsonkortholdere.«

»Og man kan ikke være klar i mælet i forbindelse med gentegning af sponsorater og parnerskaber. Hvad kan man love folk? Så nu begynder det virkelig at blive kritisk,« understreger Claus Thomsen.

Han forudser, at det er en helt ny virkelighed, klubberne kigger ind i, den dag krisen er ovre.

»Når vi kommer ud på den anden side af det her, så er den samme økonomi ikke til rådighed mere. Den skal bygges op – der er ingen kompensationsordninger, der holder hånden under økonomien i klubberne.«

»Så det begynder at koste nu.«

Direktøren tvivler dog på, at vi kommer til at se et scenarier, hvor professionelle klubber kommer til at dreje nøglen om.

»Klubberne er meget veldrevne. Jeg tror ikke, vi kommer til at opleve klubber, der må lukke. Dertil er klubberne i Superligaen og 1. division for godt organiseret.«

»Men vi kommer til at opleve, at der sandsynligvis vil være tab af arbejdspladser og livsgrundlag. Og det er jo mindst lige så alvorligt,« lyder det fra Claus Thomsen.

Foto: Claus Bech
Vis mere

Han er i øvrigt ikke tilfreds med den tilgang, som nogle politikere har til krisen i Superligaen.

»Det er beskæmmende, når man hører nogle sige – og jeg vil ikke sætte navn på, hvem jeg hentyder til – at 'så kører vi jo bare videre på lavere niveau'. Sig lige det til alle de mennesker, der bliver sat af undervejs.«

»Sådanne udtalelser skal man være meget forsigtig med. Det er ikke respektfuldt over for de mennesker, det går ud over,« siger Claus Thomsen.

Regeringen har besluttet, at der i dag blot må være 500 mennesker til stede ved en Superliga-kamp.