Der var historisk få danskere, der så med fra sofaen, da Kasper Hjulmands tropper besejrede Israel i den første VM-kvalifikationskamp torsdag aften.

B.T. har således lavet en gennemgang af samtlige gældende danske landskampe, siden Discovery overtog rettighederne til det danske landshold i 2014, og her er der ikke meget at tage fejl af.

For selvom Martin Braithwaite og Jonas Wind gjorde deres for at gøre det til en stærk dansk aften med et mål hver i torsdagens kamp, så var der i gennemsnit kun sølle 303.000 seere, der så med på Kanal 5.

Det viser de ugentlige tv-tal fra Kantar Gallup, der tæller alle seere i deres målinger – også tallene fra streamingtjenesten Discovery+.

Der var historisk få, der så med, da Danmark vandt VM-kvalifikationskampen over Israel med 2-0.
Der var historisk få, der så med, da Danmark vandt VM-kvalifikationskampen over Israel med 2-0. Foto: RONEN ZVULUN
Vis mere

Til sammenligning fulgte lidt over 1,1 millioner danskere med på samme kanal, da de rød-hvide drenge i midten af november 2019 kvalificerede sig til den EM-slutrunde, der spilles til sommer.

Med til den historie hører dog, at det var inden, Discoverys kanaler røg ud af YouSees kabelpakker. Det har nemlig fået seertallene til at bløde.

Bruddet mellem de to tv-giganter skete, efter at YouSee i 2019 år varslede, at man ville tage tv-kanalerne fra Discovery ud af de faste tv-pakker.

I stedet var planen, at kanalerne – der tæller blandt andet Canal 9, Kanal 5, 6'eren og Eurosport – skulle indgå i bland selv-abonnementer.

Det medførte stor utilfredshed fra Discovery, og til sidst endte de to selskaber med at stoppe samarbejdet.

I efteråret var seertallene også på katastrofekurs, og under Nations League-opgøret mod Belgien i september sidste år var der i snit 357.000 tv-seere.

De tal fik Dansk Boldspil-Union til at reagere ved at kalde det for 'skuffende og ærgerligt'.

Nu har Christian Eriksen og co. nået et historisk lavpunkt, når det kommer til tv-seere med lige over 300.000 seere i snit til opgøret, der blev spillet torsdag klokken 18.00.

Foto: Atef Safadi
Vis mere

B.T. har fredag været i kontakt med kommunikations- og PR-chef hos Discovery Networks, Lena Bøgild, der siger:

»Vi er rigtig glade og stolte over for at kunne vise herrelandsholdets kampe, og vi gør som altid vores bedste for at give danskerne den bedste landsholdsoplevelse. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi har sat alt i søen for at lave de bedste fodboldaftener.«

Hun ønsker ikke at udtale sig yderligere i forhold til de lave seertal.

Men selvom der var historisk få, som så landsholdsfodbold torsdag aften, så er der lys for enden af tunnelen, hvis man hedder DBU.

Fra 2022 er landsholdet nemlig tilbage på TV 2, der har lavet en rettighedsaftale med det europæiske fodboldforbund, UEFA, som løber frem til 2028.

Udover alle kampe i EM- og VM-kvalifikationen, Nations League- og venskabskampe har TV 2 sammen med DR sikret sig rettighederne til EM i 2024 og 2028.

Sommerens EM-slutrunde bliver sendt på Viaplay og DR.