To positive coronatests har store konsekvenser for onsdagens landskamp mod Sverige.

For det betyder, at adskillige fra den danske trup og stab dermed ikke kan være med, da de har været i nærkontakt med de smittede. Det oplyser Dansk Boldspil-Union, DBU, i en pressemeddelelse.

Der er tale om både Kasper Hjulmand og assistenttræner Morten Wieghorst, hvilket betyder, at trænerteamet onsdag aften kommer til at bestå af Ebbe Sand, målmandstræner Lars Høgh og analytiker Mounir Akhiat.

Derudover må otte spillere se til fra deres isolerede værelser, når det går løs i den første af tre kampe.

Robert Skov er blevet testet positiv for coronavirus.
Robert Skov er blevet testet positiv for coronavirus. Foto: RONALD WITTEK / POOL
Vis mere

Der er tale om Frederik Rønnow, Yussuf Poulsen, Rasmus Falk Jensen, Pione Sisto, Anders Dreyer, Erik Sviatchenko, Alexander Scholz, Martin Braithwaite.

Det kom tirsdag frem, at Robert Skov og en af holdets behandlere er blevet testet positiv – ingen af dem har dog symptomer, men de er blevet isoleret og er sendt ud af landsholdslejren i Helsingør.

»Vi lever i en tid, hvor mange arbejdspladser – herunder også klubhold og landshold i fodboldens verden – bliver ramt af coronasmitte. Det er ærgerligt for holdet og særligt for de to smittede,« siger Kasper Hjulmand i pressemeddelelsen.

»Vi ønsker at passe mest muligt på hinanden og følger det forsigtighedsprincip, som myndighederne anbefaler. Vi vil senere i dag udtage spillere, så vi kan spille testkampen mod Sverige. Derefter håber vi at have mange af de andre spillere tilbage til kampene mod Island og Belgien. Uanset hvad vil vi gøre alt for at stille stærkt hold og levere en stærk præstation mod svenskerne,« siger landstræneren.

Landstræner Kasper Hjulmand og resten af holdet mødte ind i lejren mandag.
Landstræner Kasper Hjulmand og resten af holdet mødte ind i lejren mandag. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Hvis de isolerede spillere og trænere kan fremvise en negativ test, kan de deltage i de efterfølgende Nations League-kampe mod Island og Belgien.

Landsholdets læge Morten Boesen fortæller i pressemeddelelsen, at alle trænere, spillere og medlemmer af staben er blevet testet ved ankomst til hotellet mandag formiddag, og de blev testet igen mandag eftermiddag. Herefter stod den på isolation på værelserne, indtil der kom svar.

Sent i går aftes kom der så svar, og her var Robert Skov og en af behandlerne altså testet positive. Vurderingen er, at smitten ikke er sket i landsholdslejren, og alle andre tests er negative, oplyser DBU.

Landsholdet må i forvejen undvære syv spillere fra engelske klubber, da den britiske regering har indført nye indrejseregler.