Vendsyssel satser på 50-årige Johnny Mølby efter nedrykningen fra Superligaen til 1. division.

Johnny Mølby er udpeget som manden, der skal føre Vendsyssel tilbage til Superligaen.

Torsdag har nedrykkerklubben givet 50-årige Mølby ansvaret. Det oplyser Vendsyssel på sin hjemmeside.

Johnny Mølby var indtil for nylig ansat som assistenttræner i belgiske Gent under Jess Thorup.

'Jeg er rigtig glad for at være nået til enighed med Johnny. Han kunne se det spændende i vores projekt, og vi glæder os til, han begynder arbejdet,' siger Vendsyssels sportsdirektør Ole Nielsen til klubbens hjemmeside:

'Vi har fået den trænerprofil, vi har ledt efter. Johnny er en uhyre dygtig træner, og han kommer med en rigtig flot fodboldmæssig baggrund. I sine tidligere klubber har han samtidig bevist, at han kan udvikle et hold, en klub og de enkelte spillere i den rigtige retning. Derudover har Johnny nogle dygtige og spændende kompetencer, som vi tror på, kan flytte os i den rigtige retning og være medvirkende til, at vi spiller i toppen af NordicBet Ligaen i den kommende sæson.'

Den nyansatte Vendsyssel-træner har solid erfaring fra dansk fodbold, hvor han har været cheftræner i AC Horsens, Viborg og Kolding. Han har desuden været assistent i Esbjerg og AGF.

Vendsyssel rykkede efter en enkelt sæson ud af Superligaen efter et samlet playoffnederlag til Lyngby.

Johnny Mølby har i ansættelsesprocessen 'kunnet se sig selv være en del af' projektet'.

»Det bliver en rigtig tæt NordicBet Liga-sæson, fordi der kun er én oprykker, og mange hold har den ambition. Men for os det drejer sig om, at vi får sammensat en stærk trup og finder stabilitet i vores arbejde,« siger Johnny Mølby om fremtiden, hvor han får Henrik Larsen som assistent:

»Henrik og jeg skal hurtigst muligt lære truppen at kende, få sat vores præg på hverdagen, så spillerne får noget tryghed og glæde ved at spille noget fodbold igen. Vi skal ind og vise spillerne og resten af staben omkring holdet, hvilken retning vi gerne vil i, og det ser jeg frem til.«

Vendsyssel skal i første runde af den kommende sæson møde Fredericia på udebane.

Sæsonen begynder 28. juli.