Zlatan Ibrahimovic skal have det samme beløb på kontoen, som han hele tiden har fået.

Sådan er det jo at være selvudnævnt fodboldgud, uanset om svenskeren reelt kunne spille veteranfodbold. Inden længe forventes Ibrahimovic at forlænge sin aftale med AC Milan. Ja, faktisk inden for få dage, lyder det fra Italien.

Det vil give ham en kontrakt til næste sommer, beretter flere store italienske medier som Sky Italia og Gazzetta dello Sport. Men selvom Ibrahimovic får samme beløb ind på kontoen hver måned, slipper AC Milan billigere med forlængelsen.

Det skyldes nemlig den lille detalje, at der er kommet en skattelettelse til udenlandske fodboldspillere i Italien, og dermed kan Ibrahimovic opretholde sin nettoløn på omkring 52 millioner kroner om året, skriver Gazzetta dello Sport.

Foto: DANIELE MASCOLO
Vis mere

AC Milan skal til gengæld af med langt færre kroner for stadig at have den 39-årige angriber gående.

Mens den italienske storklub i den nuværende kontrakt har brugt 104 millioner kroner på at betale Ibrahimovics løn, skal de i den næste kontrakt kun af med 78 millioner kroner.

Det skyldes, at der i Italien er indført en vækstpakke, som giver stor rabat på skatten for flere typer erhverv. Og det passer med, at fodboldspillere altså også kan gå ind under denne ordning.

Så kan AC Milan nyde godt af deres svenske superstjerne et år endnu. Det er måske ikke så tosset, for i denne sæson har Zlatan Ibrahimovic scoret 15 mål i 16 Serie A-kampe.