Lyt til artiklen

På to uger i januar ændrede alt sig for den unge dansker.

Før var han et 'almindeligt' stort talent, men så scorede han fire mål på fire kampe og beviste, at han har superstjernepotentiale.

Hypen omkring den 20-årige komet Rasmus Højlund er eksploderet efter nytår, hvor han har sparket døren ind til en af verdens bedste ligaer.

Nu sætter han ord på stjernetilværelsen i Italien, hvor han er på alles læber.

»Rasmus Højlund er en stjerne i svøb,« siger italiensk journalist til B.T.
»Rasmus Højlund er en stjerne i svøb,« siger italiensk journalist til B.T. Foto: ALBERTO LINGRIA
Vis mere

»Det er fedt, at jeg har fået en god start på året, men samtidig handler det også om, at jeg bliver ved med at holde fokus, så jeg kan blive endnu bedre,« siger Rasmus Højlund til B.T.

Mens hovedpersonen selv tager den pludselige opmærksomhed med ro, er den italienske Gazzetta-journalist Andrea Elefante ikke i tvivl:

»Rasmus Højlund er en stjerne i svøb. Han har alt det, der skal til, for at blive en superstjerne,« siger Elefante til B.T. Han har særligt fokus på Atalanta, hvor Højlund spiller.

På Instagram fik Højlund over 20.000 nye følgere på få uger, og på gaden i Bergamo er fansene begyndt at flokkes om den blonde dansker, der sammenlignes med verdensstjernen Erling Haaland.

»Han er uden tvivl en af de allermest populære unge spillere i Italien, og antallet af solgte trøjer med hans navn vil helt sikkert stige,« fortsætter Andrea Elefante.

Men danskeren gør gerne 'en god gerning' for fansene.

»Selvfølgelig er der nogen, der vil have billeder, men de er respektfulde og søde til at spørge i stedet for bare at overfalde én. Så kan man næsten ikke sige nej,« fortæller Højlund.

Det er næppe en overdrivelse at sige, at det danske stjerneskud har gjort kometkarriere, siden han for to år siden forlod FCK, hvor det aldrig lykkedes ham at slå rigtigt igennem i Superligaen.

Rasmus Højlund har haft rigtig god grund til at juble de seneste måneder.
Rasmus Højlund har haft rigtig god grund til at juble de seneste måneder. Foto: ALBERTO LINGRIA
Vis mere

»Det er gået ret stærkt. Jeg tog til Østrig for at bevise mit værd, og det fik jeg ret hurtigt gjort. Jeg fik vist, at der er krummer i mig,« siger Højlund, som Atalanta hentede i østrigske Sturm Graz, og tilføjer:

»Og så fik jeg et fantastisk skifte til Serie A og en topklub hernede, hvor jeg er begyndt at spille mig endnu tættere på holdet. Jeg præsterer rigtig godt lige nu, og det er dejligt.«

Siden december har den lynhurtige angriber scoret syv mål for Atalanta, hvis man tæller træningskampene mod Frankfurt og Nice med.

»Jeg er faldet rigtig godt til i Italien. Det tog lidt tid, men nu har jeg fundet mig et rigtig dejligt sted at bo. Og efterhånden er jeg også begyndt at forstå, hvad træneren siger,« siger Rasmus Højlund.

Mandag prydede han forsiden hos La Gazzetta dello Sport under overskriften 'Atalantas guld'.