Kasper Hjulmand forbigik Mathias 'Zanka' Jørgensen og hev Lasse Schöne med til de tre kommende kampe.

Der var ikke de helt store overraskelser i den trup på 26 mand, som den danske landstræner Kasper Hjulmand mandag udtog forud for Danmarks tre første kampe i VM-kvalifikationen.

FC Københavns stopper Mathias 'Zanka' Jørgensen har ikke vist storform på det seneste, og han blev forbigået i det stærkt besatte felt af danske midtstoppere.

I stedet er Fulhams Joachim Andersen udtaget, og det samme er 'Zankas' holdkammerat Nicolai Boilesen, som får comeback på landsholdet. Boilesen har ikke været på landsholdet siden marts 2018.

Nice-angriberen Kasper Dolberg var overraskende heller ikke at finde i truppen, men det skyldes coronarestriktioner.

»Kasper Dolberg kan ikke rejse til Israel, som det ser ud i øjeblikket. Derfor er han ikke med til at starte med, så må vi se, hvordan det går,« sagde Hjulmand ved udtagelsen.

Til gengæld er den 34-årige midtbanespiller Lasse Schöne atter med i den rød-hvide trup, efter at han har fundet sig godt til rette i sin nye klub, Heerenveen.

Dermed får han også comeback i landsholdslejren efter cirka et års fravær, hvor han endte ude i kulden i Genoa, inden det lykkedes ham at lande en kontrakt i Holland for en måneds tid siden.

Danmark indleder kvalifikationen frem mod VM i Qatar med en udekamp i Israel torsdag 25. marts. Tre dage senere venter Moldova i Herning, og yderligere tre dage senere skal Danmark spille en udekamp i Østrig.

Danmark er også i VM-kvalifikationsgruppe med Skotland og Færøerne. Kun gruppevinderen er sikker på en VM-billet.

/ritzau/