'Nigeria-sagen' er ude af verden – men Philip Billing må stadig finde sig i at være i landsholdskulden.

Landstræner Kasper Hjulmand satte mandag eftermiddag navne på den trup, der i de kommende to kampe mod Moldova og Østrig endegyldigt kan sikre Danmark billetten til næste års VM-slutrunde.

Måske lidt overraskende var ét af disse navne ikke 'Philip Billing'. Den langlemmede midtbanespiller har ellers været stærk for Championship-duksen Bournemouth, hvor han har scoret fire mål i de første ni runder.

Han var også udtaget til de seneste VM-kvalifikationskampe, som han dog måtte sende et sygdomsafbud til.

Kasper Hjulmand udtager landsholdet til kampene mod Moldova og Østrig. København, mandag den 27. september 2021.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Kasper Hjulmand udtager landsholdet til kampene mod Moldova og Østrig. København, mandag den 27. september 2021.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

I sommer blev Billing fravalgt til EM-truppen, og efterfølgende var han ude med overvejelser om at skifte til det nigerianske landshold.

»Det er noget, jeg har tænkt over. Det vil jeg ikke lyve om. Men det er en beslutning, som jeg skal have tænkt mere igennem,« lød det fra en skuffet Billing til B.T. i sommer.

Men den sag har intet med mandagens fravalg af Billing, pointerede Kasper Hjulmand mandag.

»Det der i sommer kan I godt glemme alt om. Det er ude af verden.«

»Og jeg udtog ham jo også til de seneste kampe, hvor han desværre blev syg inden. Så der er ingenting i det.«

Landstræneren understreger, at han har noteret sig Billings storform. Men af taktiske hensyn blev der ikke plads til den 25-årige midtbaneslider i denne omgang.

»Det er ikke et fravalg af Philip Billing. Men vi har 'Nør' (Christian Nørgaard, red.), Mathias (Jensen, red.), Pierre (Højbjerg, red.) og Thomas (Delaney, red.) – og det er dem, jeg har valgt her. Og det har givet os mulighed for at få en offensiv spiller mere med,« forklarer Hjulmand, der mener, at han er dækket godt ind på de centrale midtbanepladser.

»Vi kan sætte Daniel Wass ind centralt, og vi kan smide AC op på midtbanen, så jeg synes, vi er godt dækket ind.«

»Så det er ikke et fravalg af Philip Billing, og det har intet med det i sommer at gøre. Den historie er ude af verden.«

Danmarks Philip Billing i venskabslandskampen Danmark mod Færøerne på MCH Arena i Herning , 7. oktober 2020.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Danmarks Philip Billing i venskabslandskampen Danmark mod Færøerne på MCH Arena i Herning , 7. oktober 2020.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) Foto: Henning Bagger
Vis mere

Philip Billing står noteret for én landskamp for Danmark.

Danmark møder Moldova ude lørdag den 9. oktober, og tirsdag den 12. oktober venter Østrig i Parken.