Listen over Poul Hansens dårlige beslutninger i OB er lang og førte til sidst til en uundgåelig afsked med klubben. Sporten.dk giver dig her overblikket over sagerne.

1. Thomas Christensen tvunget i arbejdstøjet

Administrerende direktør Thomas Christensen har gennemført og forhandlet spillersalgene af Kalilou Traoré til Sochaux, Rurik Gislason til FCK og Tore Reginiussen til Rosenborg. Alle de spillersalg, som er foretaget i Poul Hansens tid som sportsdirektør i OB. Udførelsen af de vigtigste opgaver for at sikre klubbens økonomi bekræfter langvarig snak i dansk og europæisk fodboldmiljø om, at Poul Hansens beføjelser var under pres. Poul Hansen har forklaret, at det er helt naturligt, at Thomas Christensen har haft sidste ord i de handler, fordi der er tale om vigtige aktiver for hele klubben. Men til sidst ville adskillige skuffede agenter slet ikke forhandle med Poul Hansen, selvom klubben ønskede det.

2. Fodfejl, der koster

Poul Hansen havde lavet en aftale med Nicolai Jørgensen og hans agent Bjarne Goldbæk, han senere måtte trække tilbage. Sportsdirektøren havde lovet noget, der ikke var råd eller opbakning til på de indre linjer. Flere af den slags fodfejl har kostet klubben omdømme og også direkte kostet samarbejdet med flere af de agenter, som klubben behøver for at have det netværk, der skal sikre både vitale spiller-salg og spillerkøb i fremtiden. Poul Hansen beklager episoden omkring Nicolai Jørgensen og fortsætter samarbejdet med andre agenter. Han tilbyder efterfølgende Bjarne Goldbæk at tage stortalentet Kasper Larsen på prøvetræning i Hoffenheim. Men løftet bliver bremset internt i klubben, fordi det er i direkte strid med klubbens strategi og også en uheldig forhandlingstrategi.

3. Den ulovlige kontakt til Djurdic

Poul Hansen bekræfter, at han har bedt sin scout Erik Larsen om at kontakte den serbiske angriber Nikola Djurdic direkte i starten af 2012, da sidstnævnte stadig spiller i norske Haugesund. Det er et direkte brud på FIFAs regler om, at en klub kun må starte forhandlingerne om en anden klubs spiller med ejerklubben. Nikola Djurdic skifter efterfølgende til Helsingborg på en lejeaftale og bliver en hidtil stor succes. Djurdic’ norske agent, Stig Lillejord, bliver meget vred på Poul Hansen.

4. Nikola Franco

I andet kapitel afslørerede BT, at Poul Hansen og Erik Larsen har haft et bemærkelsesværdigt tæt samarbejde med agenten Nikola Franco på serbisk licens. Agenten er vred på Poul Hansen, fordi han havde et skriftligt mandat på fortjenesten ved at sælge Kalilou Traoré. Men handlen til Sochaux bliver foretaget af Thomas Christensen uden om agenten. Andre agenter med interesserede klubber blive bedt om at gå gennem Nikola Franco og opgiver at dele en eventuel fortjeneste på eget arbejde med en fremmed agent. Senere kommer det frem, at agenten er uønsket i klubben. Poul Hansen afviser, at han alligevel har haft et samarbejde og møder med agenten, selvom Franco siger det modsatte og har forsøgt at sælge spillere som Daniel Høegh og Espen Ruud så sent som i december.

5. N’Koum og Diarra

Nikola Franco får fortjenesten ved at bringe de to afrikanere til OB denne sommer. På de indre linjer er det især velkendt, at Mohammed Diarra ikke har niveauet til at indfri de høje forventninger, som Poul Hansen har. Men også Cedric N’Koum skuffer hele efteråret fælt. Poul Hansen forsvarer deres lønniveau og har fuld tillid til, at talenterne nok skal udfolde sig.

6. Kalilou Traoré

Spilleren får mod sin vilje ryddet sit rækkehus af en OB-ansat, da han i september er hjemme til landskamp i Mali. Ifølge flere kilder i OB og tæt på Kalilou Traoré, må klubben betale 75.000 kroner i erstatning for tre tasker med ejendele, som forsvinder i den kontroversielle indgang i spillerens eget hus. Poul Hansen afviser at have noget at gøre med episoden, selvom den ansatte henviser Traoré til sportsdirektøren, når ansvaret skal placeres.

7. Kritik af Brian Steen Nielsen

Fredag 30. november om aftenen henvendte Poul Hansen sig selv til BT for at afvise forlydender om, at han skulle have kritiseret og mistænkeliggjort forholdet mellem AGFs sportsdirektør Brian Steen Nielsen og agenten Stig Lillejord på et fanmøde. Et referat på Facebook-profilen for OBs fanklub blev efterfølgende trukket tilbage. Poul Hansen forklarede dengang, at det var ’direkte løgn’, og at ’de skulle have fat i fanklubben’ Efterfølgende undskylder klubben officielt til de to forurettede parter og fastholder, at Poul Hansen er fejlciteret i referatet

8. Afsløring af forretningshemmeligheder

Poul Hansen afslører i BT i september, at spillere uden for startopstillingen tjener mellem 70.000 og 150.000 om måneden i OB Det vanskeliggør hans fremtidige forhandlingsmuligheder yderligere, at han efterfølgende taler om bonusordningerne på Kerteminde Efterskole den 20. november. Det er herfra vanskeligt for Poul Hansen at køre lønforhandlinger med spillere, mens unge spillere i startopstillingen må måbe over, at sportsdirektøren i avisen nævner lønrammer for bænkevarmere, der klart overgår deres egne.