Pierre Emile Højbjerg er stadig helt inde i varmen til det danske landshold, og allerede på søndag får han chancen for at vise, at han har de spillemæssige kvaliteter til at være med.

Det fortæller landstræner Åge Hareide til BT, efter han tirsdag i Jyllands-Posten ellers rettede en hård kritik mod midtbanespilleren for at sætte sig selv over holdet.

»Han er særdeles aktuel for vores trup, og på søndag tager Jon (Dahl Tomasson, red.) over og ser ham spille live. Jeg har talt med Pierre Emile, og han har helt fint accepteret, at holdet kommer før alle andre,« siger Åge Hareide til BT.

Til Jyllands-Posten sagde Åge Hareide tirsdag ellers blandt andet:

»Pierre Emile Højbjerg fik sine egen tanker om, hvordan man gør tingene, og det var jeg ikke glad for. Han fik sin egen opfattelse af, hvordan han skulle spille. Rent taktisk. Hvilken rolle han skulle have på holdet. Det er meget vigtigt, man påtager sig den rolle, man får givet,« sagde Hareide og uddybede, at der i forbindelse med en udskiftning af kampen mod Montenegro i 2016 til landstrænerens misbilligelse demonstrerede sin utilfredshed:

»Jeg spurgte ham, hvem han ville demonstrere for, og hvad han ville opnå med det? Er du utilfreds med din holdkammerat, som kommer på banen? Du kan være forbandet på mig, men du skal ikke vise det. Du kan sige det til mig indenfor,« fortæller Hariede om forløbet.

I dag er de to imidlertid nået til enighed om, hvordan man placerer sig selv i forhold til sine holdkammerater, siger landstræneren.

»For mig er det ikke nogen stor ting. Jeg har talt med Pierre, og der er ikke noget imellem os. Vi havde talt sammen allerede inden interviewet med Jyllands-Posten, men det jeg fortalte, var en præcisering af, hvorfor han ikke havde været med på landsholdet i lang tid,« siger Hareide.

Så hvad skal der ske nu, for at Pierre Emile Højbjerg kan komme tilbage på landsholdet?

»Han skal bare spille godt. Der er ingen ting, der er lukket, og gør han det godt, vil han stadig være særdeles aktuel. Jeg har jo fulgt ham tæt, og som sagt skal Jon over og se ham på søndag (mod Chelsea i FA Cup’en, red.),« siger Åge Hareide.

I interviewet med Jyllands-Posten fortæller landstræneren, at Pierre Emile Højbjerg har haft samme attitudeproblemer i Southampton, hvilket BT uden held har forsøgt at få en kommentar til fra klubben. For den lokale journalist hos Southern Daily Echo, Adam Leitch, der følger klubben tæt, er der dog tale om nyheder, han ikke før har hørt om den danske midtbanespiller.

»Han spiller hver uge. Så det er underligt at sige det. Det er ikke noget, vi har erfaret her i Southampton eller hørt om i journalistkredse. Der var en periode under den tidligere manager Mauricio Pellegrino, hvor han ikke spillede, og det er vel ikke umuligt, at det stammer derfra, men heller ikke dengang hørte vi ikke om nogen problemer. Det virker lidt sært, at han skulle skabe dem,« siger Adam Leitch.

Allerede torsdag kan Pierre Emile Højbjerg vise sig frem fra sin allermest positive side, når Southampton møder Leicester – inden assistentlandstræneren altså søndag indfinder sig i London.