Mandag stjal en kommentar om at twerke al opmærksomhed, da den første Ballon d'Or for kvinder nogensinde blev uddelt. Faktisk fjernede kommentaren fokus fra et historisk øjeblik, mener den danske landsholdsanfører Pernille Harder.

»Det er virkelig en skam, at det hele skulle handle om at twerke og ikke om fodbolden. Det er så mærkeligt at snakke om at twerke, når der lige er en, der har vundet Ballon d'Or for at spille fodbold. Det passer slet ikke sammen,« siger Pernille Harder til The Guardian.

I mandags måtte Pernille Harder se sin kollega Ada Hegerberg løfte det første Ballon d'Or trofæ uddelt til en kvindelig spiller. Fredag blev hun så af The Guardian kåret som verdens bedste kvindespiller - en pris, der næsten betød mere.

»Det betyder altid meget, når du ved, at det er en jury, der rent faktisk ved en masse om kvindefodbold, der uddeler den. At blive kåret som verdens bedste blandt alle spillere er helt fantastisk,« fortæller hun.

Pernille Harder blev tidligere i år kåret som Europas bedste spiller.
Pernille Harder blev tidligere i år kåret som Europas bedste spiller. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Alligevel vil den brandvarme angriber, der scorede 17 mål i 22 ligakampe for Wolfsburg i sidste sæson også bruge noget af sin taletid på at tale om, hvor ødelæggende hændelser som den i mandags er for kvindefodbold.

»Jeg tror ikke, at han mente noget dårligt med det. Men at han sagde det - og at der ikke var nogen, der sagde, at det var forkert til at starte med, siger alt om mentaliteten. Han ville jo aldrig have spurgt Luka Modric om det samme,« siger Pernille Harder.

Hun mener dog ikke, at der nødvendigvis er et problem med sexisme i fodbold.

»Jeg tror, det er meget forskelligt alt efter, hvor i verden man er. Der er sket meget de seneste år, og der er er kommet mere og mere respekt omkring kvindefodbold - og vi bliver ved med at udvikle det. Men der er stadig lang vej igen,« siger hun.

Pernille Harder.
Pernille Harder. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Selvom hun altså ikke selv løftede Ballon d'Or, så er hun glad for, at den nu også findes på kvindesiden - for sådan burde det være.

»Det er rigtigt godt, at der nu også er de her priser til kvinder, som findes til men. Det er vigtigt, at kvinder bliver hædret for deres bedrifter, og det er vigtigt for unge piger at se, at det er sejt at spille fodbold,« siger Pernille Harder.

I The Guardians vurdering af de bedste kvindelige fodboldspillere i verden lå Pernille Harder altså nummer ét for sidste sæson, mens vinderen af Ballon d'Or, Ada Hegerberg, må tage til takke med en tredjeplads. På andenpladsen er Sam Kerr.

Lørdag bliver der trukket lod til kvindernes VM-slutrunde. Her er Danmark ikke at finde, da landsholdet tabte playoff-kampene mod Holland, der også slog Danmark i EM-finalen sidste år.