Fred Rutten er fortid som træner i den belgiske storklub Anderlecht efter bare tre måneder på posten.

Det oplyser klubben på Twitter.

Samarbejdet er ophævet med øjeblikkelig virkning, lyder det i en kortfattet besked.

Rutten blev udnævnt som træner 6. januar, men har ikke formået at levere de forventede resultater.

Fred Rutten fik ikke lang tid på managerposten i Anderlecht.
Fred Rutten fik ikke lang tid på managerposten i Anderlecht. Foto: STRINGER
Vis mere

Anderlecht kom godt nok med i mesterskabsslutspillet i den belgiske Jupiler League, men med fire nederlag på stribe er alle mesterskabs- og medaljedrømme nærmest allerede udtømte. Holdet er nummer fem.

Tirsdagens nyhed kan også blive interessant set med danske øjne. Således var den nu tidligere FC Nordsjælland-træner Kasper Hjulmand angiveligt meget tæt på Anderlecht-jobbet, få dage inden Rutten blev ansat.

Hjulmand bekræftede, at han havde været tæt på et stort udenlandsk job, da det 7. januar kom frem, at han ikke ville fortsætte som træner i Farum-klubben.

»Det var en stor mulighed, der missede, og det tror jeg også, den pågældende klub synes. Det er sådan, det er,« sagde Kasper Hjulmand til B.T.:

»Der er ingen tvivl om, det selvfølgelig sidder i kroppen, når det har været så tæt på. Det har været sindssygt intenst, men det er noget, jeg ryster af mig. I den her verden er det, hvad der sker.«

B.T. har dog også skrevet om, at Kasper Hjulmand og Brøndby skulle have talt sammen om jobbet som træner i Superligaklubben fra Vestegnen.

Da FC Nordsjælland i marts havde kvalificeret sig til Superligaens mesterskabsslutspil meddelte klubben kort efter, at Kasper Hjulmand stoppede i klubben med øjeblikkelig virkning til fordel for Flemming Pedersen.

Det blev ved den lejlighed meldt ud, at Kasper Hjulmand skulle være tilknyttet FCN i en konsulentrolle i resten af sæsonen.

Der er allerede dansk islæt i klubben, da Frank Arnesen i 2018 blev ansat som teknisk direktør.

Arnesen var selv aktiv spiller i klubben i 1980'erne, da klubben var blandt Europas bedste og havde en række danske landsholdsspillere i truppen.