Nicklas Bendter kan være på vej væk fra Rosenborg for at gøre comeback i en af de store europæiske ligaer.

Tirsdag rapporterede den store franske sportsavis l’Equipe, at Girondins de Bordeaux havde hevet Nicklas Bendtner ind på kandidatbænken, og BT kan nu afsløre, at franskmændene ikke blot holder et vågent øje med den danske angriber, men at de også har afgivet et bud på ham.

Kilder med dyb indsigt i den mulige handel fortæller til BT, at Bordeaux' uruguayanske træner, Gustavo Poyet, er særdeles varm på Nicklas Bendtner, og at franskmændene har lagt et bud på ham med henblik på at hente ham allerede i dette transfervindue.

»Jeg har ingen kommentarer. Vi kommenterer aldrig historier om vores ansatte,« lyder det fra Rosenborgs kommunikationschef Trond Alstad, mens det ikke har været muligt at få en kommentar fra sportschef Stig Inge Bjørnebye.

Hos Bordeaux bekræfter pressechef Aurélie Carrey, at hun har læst historien i l’Equipe, men ønsker ikke at kommentere den yderligere, og har i øvrigt ingen kommentarer til BTs oplysninger:

»Vi be- eller afkræfter aldrig den slags,« siger Aurélie Carrey.

Nicklas Bendtner kom til Rosenborg i marts 2017 og fik sat et tungt tryk på ligaen, da han med 19 mål blev topscorer og en vigtig årsag til, at Rosenborg kunne lade sig kåre som norske mestre, hvilket ikke har undgået udlandets interesse. Ifølge Rosenborg har der fra dag et været stor interesse for Nicklas Bendtner, men kort før jul slog sportschef Stig Inge Bjørnebye over for BT fast, at de regnede med at beholde ham også foråret ud:

»I Rosenborg udtaler vi os aldrig om spillerlogistik. Det er et princip, for vi ønsker ikke at bidrage til spekulationer. Men både vi i Rosenborg og ikke mindst Nicklas Bendtner selv har været helt tydelige omkring, at han ønsker at blive i Rosenborg. Så det er ikke noget tema for os,« sagde han til BT med tilføjelsen:

»Vi ved, at der er stor interesse. Det ved alle, så det er vi helt rolige omkring. Vi planlægger ud fra, at han er her i næste sæson.«

Men en ting er planlægning. Noget andet er, at meget kan ske, så længe mønten er rund og ankommer i flok. Denne gang er det så Gustavo Poyet himself, der har kastet sin kærlighed på Nicklas Bendtner, efter at Bordeaux angiveligt også har forsøgt at få fingrene i Martin Braithwaite, Diafra Sakho og Aleksandar Mitrovic.

Gustavo Poyet tiltrådte som cheftræner i Bordeaux for bare 10 dage siden efter tre hel- eller halvkiksede ophold i AEK, Betis og Shanghai Shenhua, og skal nu forsøge at løfte den traditionsrige franske klub højere op i tabellen. Bordeaux har i mange sæsoner manglet en rigtig farlig angriber og ligger lige nu på en skuffende niendeplads i den bedste franske liga trods weekendens flotte 3-1 sejr over den nærmeste forfølger til suveræne Paris SG, Lyon.