Præsidenten for det franske fodboldforbund, Noël Le Graët, mener ikke, at der findes racisme i fodbold.

»Når en sort spiller scorer et mål, er hele stadion oppe på tæerne. Racisme i sport – og især i fodbold – eksisterer stort set ikke, hvis det overhovedet gør,« udtaler han ifølge Goal.com til BFM Business.

Udtalelsen kommer oven på den episode, som udspillede sig i søndagens kamp mellem PSG og Marseille, hvor fem spillere blev vist ud efter tumult og håndgemæng.

PSG-spilleren Neymar tildelte et slag i nakken på Marseille-spilleren Alvaro, der angiveligt var kommet med det racistiske tilråb 'forbandede abekat' rettet mod den brasilianske superstjerne. Det fik tumulten til at eskalere.

Neymar fortrød efterfølgende sin ageren i kampens hede, men står fast i anklagen om racisme. Noget, som Alvaro pure har afvist.

Det er påstand mod påstand, men debatten om racisme i fodbold er nok engang blusset op. Og det har også fået Le Graët til at komme ud af fjerene.

Han mener, at snakken om racisme i fodbold er blæst ud af proportioner, og hæfter sig i stedet ved skuffelsen over måden, som kampen sluttede på:

»Det var en kamp, som hele Frankrig glædede sig til. Det endte galt. Spillernes opførsel var ikke eksemplarisk. Det beklager vi. Det er en skam. De formåede ikke at holde hovedet koldt, ej heller give det show, som vi havde forventet.«

Noel le Graet er en kontroversiel skikkelse. For et år siden kom han i modvind, da han ikke ville have, at fodboldkampene blev stoppet, hvis der skulle komme homofobiske tilråb. Det fik aktivister til at kræve hans afgang.