Onsdag blev det offentliggjort, at det danske landshold skal spille i Parken indtil 2022. De fleste kampe skal spilles i Parken i København, mens tre-fire kampe spilles andre steder i landet.

»Vi havde gode tilbud fra Parken og Brøndby, men Parken var det bedste tilbud i forhold til økonomi, fleksibilitet og i forhold til rammerne for vores fans, spillere og partnere. Derfor forlængede vi med Parken,« siger Kenneth Reeh, konstitueret direktør i DBU, til B.T.

Fra efteråret 2020 til udgangen af 2022 skal landsholdet først spille Nations League i øverste niveau, dernæst kvalifikation til VM i 2022 og derefter endnu en runde i Nations League.

Bo Rygaard, bestyrelsesformand i Parken Sport & Entertainment A/S, og Lars Seier.
Bo Rygaard, bestyrelsesformand i Parken Sport & Entertainment A/S, og Lars Seier. Foto: LINDA KASTRUP
Vis mere

»Vi kunne ikke i vores vildeste fantasi forestille os, at de afgørende landskampe ikke skulle spilles herinde. Det ville være et selvmål i forhold til Fodbolddanmark. Det rigtige er, at de største og væsentligste kampe bliver spillet her. Det er det, som alle vil. Spillere, fans. Os allesammen,« siger Bo Rygaard, formand i Parken Sports & Entertainment, til B.T.

»Med al respekt for alle andre stadions, som vi har i Danmark, så er vores kapacitet markant større.«

DBU har indgået aftale med Parken Sport & Entertainment om, at minimum syv-otte hjemmekampe i perioden skal spilles i Parken. De resterende to-tre kampe i VM-kvalifikationen og Nations League kan spilles andre steder.

Da Danmark rykker op i det øverste seedingslag i Nations League, hvilket betyder modstandere fra øverste hylde, kan man stille sig spørgsmålet om, hvorfor alle kampe ikke skal spilles i Parken, som er det stadion med størst kapacitet.

»I en kvalifikation kan vi trække et Gibraltar-hold eller lignende, og der kan man ikke nødvendigvis forvente udsolgt i Parken. Så både for Parken og for os kan der være en bedre økonomi i, at vi giver mulighed for at placere nogle kampe i Brøndby eller Herning, da det lige nu er de eneste to stadions, der er godkendt efter UEFAs krav til Nations League eller kval-kampe,« forklarer Kenneth Reeh.

Så kampene, der ikke spilles i Parken, kommer primært til at være mod mindre modstandere?

»Ja. Det kan også være en ok modstander, hvor det af fornuftige grunde både for DBU og Parken kan trækkes ud og lægges eksempelvis i Brøndby eller Herning.«

Også Bo Rygaard er tilfreds med den aftale, der er lavet.

»Vi har stor forståelse og opbakning til, at de kampe, som ikke er de største, bliver spillet rundt omkring i landet. For vi synes, at landsholdet ikke kun er en københavnerbegivenhed. Det er også væsentligt, at der spilles i Aarhus eller i Aalborg.«

De seneste uger har det fyldt meget i offentligheden, at DBU har ytret ønske om to større stadions i Danmark. Et på 50.000 pladser og et på 25.000. Og debatten har da ikke været nem at have med som baggrundsmusik for forhandlingerne, erkender Kenneth Reeh.

»Jeg tror, at det har forstyrret en lille smule, hvor jeg har siddet som forhandler,« siger han.

»Det (ønsket om større stadions, red.) er noget, man har drøftet i vores bestyrelse, og så kom det nogen for øre. Så vi var nødt til at melde noget ud via vores formand. Vi har ikke diskuteret det med Parken endnu.«

Kenneth Reeh, konstitueret direktør, DBU.
Kenneth Reeh, konstitueret direktør, DBU. Foto: Thomas Lekfeldt
Vis mere

Først var der tale om to nye stadions, hvorefter der blev trukket i land, og det virkede mere realistisk at udvide eksisterende stadions til de ovenstående tilskuertal.

Og Bo Rygaard erkender da også, at han ikke umiddelbart finder det realistisk at opføre et helt nyt stadion med stor tilskuerkapacitet.

»Det havde jeg nok svært ved lige at se for mig, hvis jeg skal være helt ærlig,« siger Bo Rygaard, der hverken vil be- eller afkræfte en mulig kapacitetsudvidelse i Parken.

»Vi har ikke diskuteret en kapacitetsudvidelse på det konkrete plan. Men egentlig har vores kapacitet passet ret godt. Der har måske været et par kampe, hvor vi kunne have solgt et par tusind billetter mere. Det er det. Så kapacitet har ikke været vores fokus,« siger Bo Rygaard.