Det er ikke gået DBU's konstituerede direktør Kenneth Reehs næse forbi, at det nu ligger fast, at Danmarks 1,2 millioner YouSee-kunder 1. januar 2020 mister adgangen til Discovery Networks tv-kanaler, hvor det blandt andet er muligt at se landsholdsfodbold.

»Jeg har en stærk bekymring for de danske fans,« siger Kenneth Reeh.

Men i stedet for at se passivt til fra sidelinien, har han i sinde at blande sig aktivt i stridighederne.

»Derfor vil jeg i løbet af ganske få dage forsøge at få et møde i stand med YouSee-direktør Jacob Mortensen og Christian Kemp, der er direktør hos Discovery Networks Danmark,« siger Kenneth Reeh.

YouSee fortæller nu kunderne: 11 kanaler forsvinder den 1. januar.
YouSee fortæller nu kunderne: 11 kanaler forsvinder den 1. januar. Foto: Torkil Adsersen
Vis mere

Her vil han komme med en bøn om, at parterne finder hinanden.

»På trods af de skarpe udmeldinger i medierne, har jeg en formodning om, at de stadig taler med hinanden. Men det er klart, at jo tættere vi kommer 1. januar, desto mere bekymret bliver jeg,« siger Kenneth Reeh.

Tidligere har man i Danmark haft en politisk vedtaget 'sportsliste', der blandt andet havde til hensigt, at alle danskere skulle kunne se eksempelvis fodboldlandsholdets kampe på en landsdækkende kanal.

»Den liste har i efterhånden mange år været væk. Det hænger sammen med, at det i vore dage er muligt at kunne få adgang til kampene via markedets forskellige streamingtjenester. Men jeg synes altså, det er et stort problem, at fodboldglade danskere fremadrettet risikerer at skulle søge andre steder hen end til tv-kabelnettet for at kunne se landsholdets kampe. Vi tror nemlig på, at fans vil gå glip af landskampe i fremtiden, hvis ikke parterne finder en løsning på problematikken,« siger Kenneth Reeh, der mener, det for mange betragtes som besværligt, hvis de skal ud at købe streamingadgang.

Discovery Networks Danmark har rettighederne til at vise det danske fodboldlandsholds kampe frem til 2022.

»Den aftale kommer vi ikke til at lave om på. Så må vi se, hvad der kommer til at ske i fremtiden, hvis dette her bliver et fast scenario. Jeg tror dog på, at man finder en løsning,« siger Kenneth Reeh.

Han ønsker ikke at udtale sig om, hvorvidt DBU overvejer at finde en anden samarbejdspartner.

»Det er for tidligt at sige noget om. Så langt kigger vi trods alt ikke ind i krystalkuglen. Lige nu fokuserer vi på, at der stadig er et stykke tid til 2022. Mit fokus er på den korte bane, så vi kan sikre så mange fans en god og let tv-adgang til landsholdskampene,« lyder det fra Kenneth Reeh.

På trods af sine bekymringer tror han stadig på, at parterne kan møde hinanden.

»Jeg er forsigtig optimist på, at det nok skal lande. Jeg er stadig bekymret på danske fans vegne og DBUs vegne. Det ville være ærgerligt, hvis ikke det løser sig,« siger Kenneth Reeh.

Danmarks sidste landskampe i 2019 vil fortsat kunne ses på YouSees pakker.