Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Danmarks fodboldlandshold vil ifølge DBU knæle i kampen mod racisme sammen med de engelske landsholdsspillere før Nations League-opgør tirsdag.

Tiltaget kommer efter inspiration fra det engelske landshold, så man sammen bakker op i kampen mod racisme, oplyser forbundet på Twitter.

»Vi spillere vil meget gerne bakke op om det engelske landsholds ønske om at knæle før kickoff tirsdag,« siger landsholdets anfører, Simon Kjær, i en udtalelse.

»Derfor vil vi sammen med de engelske spillere vise, at vi står sammen i kampen mod racisme og diskrimination ved at knæle, før vores kamp fløjtes i gang. Det er en meget vigtig sag, som betyder noget for os alle på holdet,« tilføjer anføreren.

Dermed giver landsholdet sin opbakning til Black Lives Matter-kampagnen, som i år også har sat sit præg på adskillige sportsbegivenheder, hvor atleter har markeret deres støtte. Lige fra NBA til Premier League har dannet scene for kampagnen.

Da Premier League blev genoptaget efter coronakrisen, knælede samtlige hold inden kampstart.

Og det bliver altså nu også tilfældet for det danske landshold på tirsdag.

Flere af landsholdsspillerne har sin daglige gang i England, så det vil ikke være et uvant scenarie for spillere som Jannik Vestergaard, Pierre-Emile Højbjerg og Kasper Schmeichel.

Danmark møder allerede lørdag Belgien i Nations League. Og til den kamp lader det – endnu – ikke til, at der vil blive knælet fra spillernes side.