Smidt af landsholdet.

Det er dommen over fire australske landsholdsspillere i fodbold, efter det er blevet opdaget, at de havde sex med en kvinde fra Tinder på deres spillerhotel under en udebanetur med U23-holdet til Cambodia.

For de tre af spillerne betyder det, at de misser OL i Tokyo i 2020, mens den fjerde - der er anfører på U23-holdet - har fået en kortere straf og dermed godt kan nå med til OL.

Det skriver Sydney Morning Herald og Daily Mail.

De tre spillere, der misser OL, er Nathaniel Atkinson og Lachlan Wales, der begge spiller i Melbourne City i hjemlandet, mens den tredje unge mand hedder Brandon Wilson, der har sine daglige forpligtelser i Perth Glory.

Anføreren med den mildere straf er Riley Mcgree, der spiller for Adelaide United.

De fire unge mænd er henholdsvis 20, 22, 22 og 21 år gamle.

Episoden, der fandt sted tilbage i marts, kom frem i lyset, efter en kvinde havde indgivet en klage, og det australske fodboldforbund FFA igangsatte straks en undersøgelse af hændelsen.

»Sagen kom os for øje i april 2019, efter vi modtog en klage fra en kvinde. FFA startede straks en uafhængig undersøgelse, men pga. sagens kompleksitet har det taget måneder at nå frem til en konklusion,« lyder det fra Chris Nikou, der er formand for det australske fodboldforbund.

Chris Nikou siger ligeledes, at spillerne har modtaget straffen, da deres handling ikke er i overenstemmelse med fodboldforbundets kodeks om respekt, ansvar og ligestilling.

Spillerne er desuden blevet pålagt at udføre socialt arbejde.

»Spillerne har forstået alvoren af deres handlinger og har været positive i deres tilgang til de programmer, vi har givet dem, så de i fremtiden kan værdsætte respektfulde forhold,« lyder det desuden fra Chris Nikou.