»Den er voldsom.«

Det var det første ord, der kom ud af munden på FC Midtjylland-anfører Erik Sviatchenko, da B.T. fangede ham i sekunderne efter Champions League-lodtrækningen var overstået.

Her blev det afgjort, at de danske Champions League-deltagere er havnet i en døds-pulje med mægtige Liverpool, hyper-giftige Atalanta og den hollandske storklub Ajax Amsterdam.

»Liverpool er jo ikke dumt. Det er jo en mastodont, og Ajax og Atalanta er helt vanvittige. Det er fantastisk. Vi får jo lov til at spille mod de her superstjerner. For eksempel Virgil van Dijk, som ligesom jeg har spillet i forsvaret i Celtic,« uddyber Sviatchenko, som overværede lodtrækningen med sine holdkammerater og staben omkring holdet i klubbens kantine.

Foto: MARTIN DIVISEK
Vis mere

»Der var god stemning, og vi kunne se feltet snævre sig ind og grupperne udforme sig. Til sidst var der kun var dødspuljer tilbage - den med Messi og Ronaldo for eksempel. Det kunne også have været fedt. Men for mig er det bare vigtigt, at FC Midtjylland er i gruppespillet,« siger den stærke midterforsvarer, som glæder sig til store, men sportsligt svære oplevelser hen over efteråret i mesterligaen.

»Det bliver en stor oplevelse for hele holdet og klubben. Jeg kan dog slet ikke overskue vores muligheder. Vi kommer til at mærke, at nogle af de hold er på en anden galakse nærmest. Så nu tager vi det, som det er. Det bliver ekstremt vanskeligt, men vi skal ud at gøre vores arbejde.«

Eneste malurt i bæret i forhold til FC Midtjyllands kommende og første Champions League-gruppespil er, at kampene efter alt at dømme kommer til at blive spillet uden tilskuere.

»Det bliver lidt en nedtur, at der ikke kommer tilskuere, som det ser ud nu. Vi kan desværre ikke gøre så meget ved det,« siger Sviatchenko.