De danske mestre fik en fin indledning på Europa League-gruppespillet, selv om det kneb med at omsætte spil i chancer.

Det var ikke prangende. Men det var tre point på kontoen og selv om kampens meget vigtige åbningsmål var signeret en modstanders hårtop, kunne FC Midtjylland glæde sig over at have vundet endnu en europæisk kamp på eget græs.

FC Midtjyllands første optræden i en europæisk turnerings gruppespil fik ellers en lidt famlende begyndelse i mødet med polske Legia Warszawa, selv om det blev til en sejr med mere knofedt end kunst involveret.

Forventningerne til de danske mestre havde forlods fået masser af næring over de to kampe mod Southampton fra Premier Leagues subtop. Men de lovende takter var en time om at blive forløst mod et polsk hold, der i de første tre kvarter spillemæssigt var fuldt på højde mod FCM. Og havde chancerne for at komme i front allerede i kampens første minutter, da Sviatchenko og Mikkel Andersen i fællesskab fik givet Prijovic en halv friløber.

Det var både en forskrækkelse og et varsel om, at Legia Warszawa ikke var kommet til den jyske hede for at indkassere et hæderligt nederlag.

Efterhånden som premiernerverne blev rystet af trøjen på de rødklædte FCM-spillere fik man også flyttet spillet længere frem på banen og etableret noget, der kunne minde om et pres. Men dels manglede der opbakning til Morten »Duncan« Rasmussen helt fremme i forreste kæde, dels var Pione Sisto i lange perioder helt ude af kampen og samtidig var tempoet jævnt.

Helt som ventet blev dødbolde en afgørende faktor. Jakob Poulsen er dygtig til at slå diagonalafleveringer ind i feltet med høj fart og kurs mod fjerneste stolpe. Og det voldte Legia-spillerne så store problemer, at det også blev afgørende en time inde i kampen, da Kucharczyk kun nåede at snitte indlægget bag egen keeper.

Føringsmålet var tydeligvis et gevaldigt boost for selvtilliden hos værterne.

Pione Sisto fik omsider vist sig i et par aktioner, Morten »Duncan« gjorde mere fyldest og defensiven blev tæt på dirkefri, hvis man ser bort fra en stor kontrachance til den teknisk dygtige, idérige og bevægelige brasilianer Guilherme, der blev flot afværget af Mikkel Andersen.

FC Midtjyllands optræden bar præg af professionelt arbejde. Mestrenes 60-40 procent boldbesiddelse udmøntede sig for sjældent i åbne chancer, men på plussiden fik man i det store hele holdt den polske modstandere fra fadet.

FCM-træner Jes Thorup valgte klogeligt at udskifte en småskadet Petter Andersson med Kristoffer Olsson i pausen og Pione Sisto blev afløst af den stærkt uortodokse langemand Paul Onauchu.

Jakob Poulsen viste sig igen som helt central som FCMs bindeled, Mikkel Andersen var god i målet, Morten »Duncan« sled i front og Kristian Bach Bak var i vanlig stil soliditeten selv.

Med tre gange nul i de seneste internationale kampe, har FC Midtjylland udover tre point på kontoen også skabt sig et fundament, man kan være bekendt og som må give troen på, at der er flere succesoplvelser i vente. Det er den slags, der bringer europæisk succes over tid. Så skal den fede fodbold nok komme hen ad vejen.