Esbjerg fB har skrevet kontrakt med 15-årige Damian van der Vaart.

Og synes du efternavnet lyder ret bekendt, så er det da også fordi, den nye mand i hvide og blå striber er søn af den tidligere fodboldspiller Rafael van der Vaart.

En mand med et stort fodbold-cv, der spillede for blandt andre Ajax, Real Madrid, Tottenham og FC Midtjylland, ligesom han også spillede på det hollandske landshold.

»Damian van der Vaart har en rigtig god spilforståelse og overblik på banen, og det glæder vi os til at udvikle yderligere i de kommende år. Damian er med sin dynamik desuden dygtig til at iscenesætte sine holdkammerater, og passer rigtig godt ind i vores spillestil, så vi er glade for at have lavet en længerevarende aftale med ham,« siger klubbens akademichef Lars Vind.

Rafael van der Vaart spillede blandt andet i FC Midtjylland.
Rafael van der Vaart spillede blandt andet i FC Midtjylland. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Damian van der Vaart, der har fået kontrakten på sin 15-års fødselsdag, har tidligere har spillet i tyske SC Victoria Hamburg, og har nu skrevet under på en kontrakt med den danske 1.divisionsklub, der løber til 2023.

Han går til dagligt på Esbjerg International School og har allerede en stor rolle på Esbjerg fB's U15-hold.

»Det er en stor dag for mig, og jeg er meget glad for at have skrevet kontrakt med EfB. Jeg har det fantastisk godt i Esbjerg og i klubben, hvor jeg er omgivet af gode holdkammerater og trænere, og det er perfekte rammer at udvikle sig i for mig,« siger Damian van der Vaart.

Hans far, Rafael van der Vaart, danner i dag par med håndboldspilleren Estavana Polman. Hun spiller til dagligt for Team Esbjerg, og så er hun også en stor stjerne på det hollandske landshold.

I anledning af sønnens fødselsdag har den tidligere fodboldspiller da også sendt en hilsen til sin søn i et opslag på Instagram.

'Tillykke med fødselsdagen, Damian. Jeg kan ikke forestille mig et liv uden dig. Du er en fantastisk søn og storebror. Vi elsker dig,' skriver han om den 15-årige Esbjerg-spiller, der er storebror til Jesslynn, som Rafael van der Vaart har med Estavana Polman.