Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Zlatan Ibrahimovic, Erling Haaland, Paul Pogba, Gianluigi Donnarumma og nu Emre Mor.

Den dansk-tyrkiske fodboldspiller med det store talent har startet samarbejde op med en af verdens mest kendte agenter i Mino Raiola.

»Jeg har fået ham med henblik på at få en ny start i en anden klub. Det er det, der er vores plan og mål. Nu har jeg fået en af de nok bedste agenter i verden, og vi arbejder på at få mig et sted hen, hvor jeg bliver en stor del af projektet,« siger Emre Mor, der efterhånden har spillet uden for Danmarks grænser i fem år.

Det var i juni 2016, at københavnerdrengen Emre Mor efter et kort, men meget eftertrykkeligt gennembrud i Superligaen blev solgt af FC Nordsjælland til Dortmund for et rekordbeløb i dansk fodbold.

Emre Mor har slået pjalterne sammen med Mino Raiola.
Emre Mor har slået pjalterne sammen med Mino Raiola. Foto: Juan Herrero
Vis mere


Som bare 18-årig slog Mor ifølge daværende FC Nordsjælland-sportschef Carsten V. Jensen ‘hovedet mod loftet i Superligaen’, og det var allerede tid til at skifte til en europæisk topklub, mod at FC Nordsjælland fik rekordstore 90 millioner kroner i kassen.

Emre Mors karriere syd for Danmarks grænser er dog gået stik imod forventningen.

Et år efter en turbulent tid i Dortmund skiftede han til Celta Vigo for et endnu større beløb, 100 millioner kroner, og på en meget stor kontrakt, og heller ikke i den spanske klub har han fundet fodboldlykken.

»Jeg ved godt, at det også har været selvforskyldt meget af det, men der er også en længere historie bag, som ingen kender til. Det er bare ikke noget, jeg vil bruge tid på lige nu. Mit fokus i øjeblikket er på, at jeg har brug for en ny start i et nyt miljø. For alles vedkommende tror jeg, at det er godt med luftforandring nu, og så er det op til mig at vise mine bedste sider igen,« lyder det fra Mor, der er bundet af en kontrakt på et år mere i Celta Vigo.

Men det er der en klar og meget nem løsning på.

Mino Raiola har nogle af de største stjerner i fodboldverdenen. Her går han med Mario Balotelli.
Mino Raiola har nogle af de største stjerner i fodboldverdenen. Her går han med Mario Balotelli. Foto: Jacopo Raule
Vis mere


»Celta Vigo har givet mig lov til at smutte på en fri transfer, men hvis vi mod klubbens og min forventning ikke finder en løsning denne sommer, så vil jeg gøre alt for at komme ind i truppen igen,« pointerer Emre Mor, der lørdag blev 24 år.

Han slår samtidig fast, at det næste klubskifte skal handle om det sportslige frem for økonomien.

»For mig er det ikke pengene, der er det vigtige ved det næste skifte. Det er ikke det, jeg søger. Jeg vil et sted hen, hvor jeg kan kickstarte min karriere og får tillid igen, så jeg kan få mine drømme tilbage,« lyder det fra driblekunstneren, som altså har fået en af de helt tunge drenge i ryggen til at sørge for den del.

Og det hele kom i stand, fordi den svenske agent Nima Modyr, der samarbejder med Mino Raiola, greb chancen denne sommer og tog kontakt til Emre Mor med ideen, og så var der et match.

»Jeg har selvfølgelig sidenhen haft møder med Mino selv, så jeg ser frem til, at han skal finde mig en ny klub i de kommende uger,« slutter den tidligere Superliga-stjerne.

Andre læser også