Smadrede låger. Henkastede hegn. Vold. Had, der bobler i gaderne.

Og nu en træner, der sidder under et nærmest uvirkeligt pressemøde og annoncerer, at han har sagt op. Klubben har meldt ud, at man accepterer opsigelsen, men man mangler fortsat accept fra den amerikanske ejer, Frank McCourt.

Sådan kan man beskrive de voldsomt kaotiske tilstande i den franske storklub Marseille, hvor grøften mellem klubbens fans og ledelsen er ved at være uoverskuelig stor. Det står klart, efter tilhængere valgte at storme klubbens træningsanlæg La Commanderie i weekenden, hvor spillerne var barrikaderet. Du kan se videoer øverst samt længere nede i artiklen.

Men som om den uhyggelige hændelse ikke var nok i sig selv, har træner André Villas-Boas nu valgt at forlade klubben. Det melder en række franske medier fra den kaotiske pressekonference.

»Jeg har afleveret min opsigelse, da jeg fortalte ledelsen, at jeg ikke er enig i den sportslige retning (...) Jeg vil ikke have nogen penge af Marseille, jeg vil bare væk,« fortæller den portugisiske træner.

I transfervinduets afgørende timer valgte Marseille at hente Celtic-spilleren Olivier Ntcham. Det var dråben, der fik bægeret til at flyde over for Villas-Boas, der specifikt havde informeret den sportslige ledelse om, at han ikke ønskede at hente Ntcham.

»Transfervinduet sluttede med, at der kom en ny spiller til. Det er ikke min beslutning, og jeg har intet med det at gøre. Jeg fandt ud af det i pressen om morgenen, da jeg vågnede. Lige præcis den spiller sagde jeg nej til. Han har aldrig været en spiller på vores liste. Men han kom hertil alligevel, og jeg vidste ikke noget.«

Urolighederne i weekenden, hvor hundredvis af rasende fans gik amok, førte til, at lørdagsopgøret mod Rennes blev udskudt til en ny dato.

Den store gruppe kastede ifølge AFP med røgbomber og fyrværkeri, da de brød ind på Marseilles træningsanlæg, La Commanderie, i havnebyen.

Politiet var til stede for at holde de arrige tilhængere stangen, men det eskalerede altså alligevel. 25 er blevet anholdt, og flere politifolk kom til skade. Det kom forsvarsspilleren Álvaro González også, som blev ramt af en projektil.

Derudover fik fansene angiveligt også fingrene i André Villas-Boas' taske, ligesom vreden i høj grad er rettet mod klubpræsident Jacques-Henri Eyraud.

»Alle er i chok. Spillerne er i chok. Medarbejderne er i chok,« sagde klubpræsidenten til programmet Canal Football Club i lørdags.

»Vi regnede ikke med at se sådan en barbarisk horde, der kom og smadrede alt. Jeg tror, at vi undgik det værste. Jeg har set alle overvågningsbillederne, og jeg kan fortælle, at det, jeg så, er uhyggeligt, meget uhyggeligt. Jeg tror, at noget frygteligt kunne være sket i eftermiddags (lørdags, red.) ved La Commanderie.«

Marseille-fansene er frustrerede over klubbens ledelse og den seneste tids dårlige resultater. Marseille har kun vundet en enkelt af sine seneste otte kampe i Ligue 1 – fem er blevet tabt.

Villas-Boas har også fortalt, at urolighederne med fansene ikke er skyld i hans ønske om at forlade klubben.

Andre læser også